Közélet

2008.04.07. 15:50

Csúszhat az elkerülő építése

Négy kaposvári magánszemély megtámadta a 67-es számú főközlekedési út kaposfüredi elkerülő szakaszára kiadott építési engedélyt. A panaszosok közül van aki a nyugati nyomvonallal nem ért egyet, s van, aki gazdasági, üzleti megfontolások miatt tett panaszt.

Márkus Kata

Pintér Lóránd, a 67-es út felújításának miniszteri megbízottja hétfő délelőtt egyeztetett az érintettekkel, illetve jogi képviselőikkel, majd lapunknak elmondta: arra kérte a négy magánszemélyt, vonják vissza panaszukat. – Három nap gondolkodási időt kértek a panaszosok – mondta Pintér Lóránd.

Nyugatról kerül az új út

A tervek szerint a 67-es út jelenlegi nyomvonalától nyugatra kerülné el az út Kaposfüredet. A füredi körforgalom előtti benzinkúttól indulna az út új nyomvonala kikerülve a jelenlegi körforgalmat, a településrészt, majd Füred végén, a 11-es busz fordulójánál csatlakozna a régi úthoz az új nyomvonal. A gyorsforgalmi út fölött felüljáró ívelne át, a jelenlegi körforgalom megszűnne, s egy új létesülne a füredi állomás utcájának és az elkerülőnek a kereszteződésében.

– Amennyiben nem állnak el panaszuktól, úgy másfél-két hónapot csúszik a lebonyolítás. Ami azért jelenthet komoly problémát, mert akkor késve kezdődhetnének el a régészeti feltárások, s természetesen az őszi, kedvezőtlen időjárás miatt decemberig nem fejeződnének be. Ám az uniós támogatási szerződést legkésőbb decemberig lehet megkötni. Amennyiben ezt elmúlasztjuk, úgy csak egy bonyolult jogi eljárással juthatunk hozzá a kétmilliárd forintos támogatáshoz. A panaszosok egyébként tisztában vannak azzal, hogy valamilyen módon ki kell vezetni a megnövekedett forgalmat a településrészről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!