Közélet

2008.04.13. 18:00

Ki törődik az elesettekkel?

Ki törődik velük? A daganatos betegekkel, a kallódókkal, a depressziósokkal, a látássérültekkel, a mozgáskorlátozottakkal, a hajléktalanokkal, a hátrányos helyzetű roma gyerekekkel?

SONLINE

A társadalmi felelősségvállalásról rendhagyó, elgondolkodtató kiállítás látható Kaposváron a sétáló utcában. Miként lehet segíteni azokon az embereken, akik nem látnak színeket? Hogyan lehet megmagyarázni nekik, hogy milyen az ég, amikor kék? Óriási lépcsősor, megmászhatatlan akadály egy mozgáskorlátozottnak. Neki is joga, emberi joga lenne közlekedni, de ki törődik vele? Az utolsó stádiumban levő daganatos betegnek is joga lenne emberhez méltóan, félelem és fájdalom nélkül meghalni, de Hospice alapítvány csak egy van. A roma gyerekek egy része speciális iskolába kerül, holott nem gyengeelméjű, csak szegény. Kinek a feladata törődni velük? Erre a kérdésre keres választ a bemutató. A kiállatás rendezője, a Vodafone Magyarországi Alapítvány öt éve támogatja azokat, akik rászorulnak a törődésre. Az elmúlt idő alatt fél milliárd forintból 83 partnerszervezet bevonásával 146 programot szerveztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!