Közélet

2008.04.08. 19:22

Köldökzsinór az M7-eshez: kétszer egy sávon épül a 67-es út

Politikai konszenzus született a 67-es számú főközlekedési út Kaposfüred és Somogytúr közötti szakaszának nyomvonaláról és műszaki tartalmáról a keddi kaposvári egyeztetés után .

Márkus Kata

Az egyeztetést – melyen részt vett Lamperth Mónika miniszter és Kolber István tárca nélküli miniszter megbízottja, Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a gazdasági tárca, a beruházó, a közútkezelő képviselői valamint az érintett polgármesterek – Pintér Lóránd, a 67-es út felújításának miniszteri megbízottja kezdeményezte.

Valamennyi meghívott konstruktívan állt a kérdéshez, így az egyeztetés eredményeképpen mindenki számára elfogadható álláspont született – mondta a megbeszélést követően Pintér Lóránd. – Valamennyi meghívott egyetértett abban, hogy a 67-es út Kaposfüred és Somogytúr közötti szakasza a településeket elkerülve egyszer két sávon épüljön meg 110 kilométeres óránkénti sebességhatárral, valamint későbbi kétszer kétszer sávos kiépíthetőséggel. Abban is megállapodtak az érintettek, hogy ahol a forgalom indokolja, előzési szakaszokat építenek ki, az úthoz tartozó műtárgyak pedig a kétszer két sávos kiépítettségnek megfelelően készülnek majd el.

A miniszteri megbízott hozzátette: ezzel sikerült a korábban megbillent politikai konszenzust helyreállítani. Az érintettek ugyanis egészen mostanáig hatféle műszaki tartalmat, nyomvonalat tartottak elképzelhetőnek ezen a szakaszon, melyek közül végül egyet végre mindenki elfogadhatónak ítélt. A konszenzus jelentősége, hogy felgyorsulhat az elkerülő út építésével kapcsolatos engedélyeztetési procedúra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!