Közélet

2008.04.28. 19:10

Májusban a Balatoné a főszerep

A vizek évében május a Balaton hónapja lesz - hangzott el hétfőn a Badacsony és Balatonfüred közötti tanulmányúttal egybekötött sajtótájékoztatón.

Kolumbán Tünde

A balatoni szezonnyitó keretében több szállodafejlesztést és a Balaton egyetlen, hamarosan Balatonudvariban megnyíló golfpályáját is bemutatták a Magyar Turizmus Zrt. vezetői. Róna Ivánvezérigazgató a fordulat évének nevezte 2007-et, hiszen tavaly nemcsak a belföldi vendégforgalom bővült a Balatonnál, hanem a külföldi turisták száma is emelkedett.

A vezérigazgató utalt arra, hogy az egyre rövidebb nyaralásokra nemcsak a Balatonnál akad példa, hiszen a turisták átlagos tartózkodási idejének csökkenése világtendenciának számít.
A Balaton régió idén kétszer kerül a figyelem középpontjába. A májusi kampány során a tó, mint népszerű élővíz kap kiemelt szerepet, novemberben pedig a térség gyógy- és wellness lehetőségeire hívja fel a figyelmet a turisztikai társaság.

A szezonalitás csökkentése érdekében a kempingektől a négycsillagos szállodákig májusban 36 szállásadó három éjszakát fizet, négyet kap akcióval csábítja a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!