Közélet

2008.04.23. 20:41

Mátrai Márta: összefogás nélkül nincs esélye Somogynak

Ha nem változtatnak az országos területrendezési terv elképzelésein, Somogynak nincs kiút, a leszakadása visszafordíthatatlan lesz.

Sonline

Mátrai Márta országgyűlési képviselő (Fidesz-MPP) és Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke mondta ezt szerdai sajtótájékoztatóján. Mint elhangzott: jövő héten elkezdődhet az országos területrendezési terv részletes vitája. Mátrai Márta ehhez több módosító javaslatot is benyújtott.
A jelenlegi törvénytervezet ugyanis egyáltalán nem vette figyelembe a somogyi igényeket és helyzetet. Az útfejlesztések között az M9-es, M65-ös, M67-es hiányzik, illetve nem a terveknek megfelelően szerepel. A vasútért folytatott harc folyamatos vereség. Nem épül a kerékpárút-hálózat. A hulladéklerakók építésénél a védőtávolságra megszabott feltételeket az aprófalvas Somogyban lehetetlen teljesíteni, a szemétszállítás pluszköltségeit pedig a lakosság viseli majd.

Taszár és Kaposvár sem lesz logisztikai bázis. Pedig – mint elhangzott – minderre korábban ígéretet kapott a megye. Most nem kérnek mást, csak azt, ami az ígéretekben szerepel, s ami indokolt. Különben nem indul meg a fejlődés, és Somogy végleg leszakad. Küzdeni kell, s ebben a harcban felül kell emelkedni a pártpolitikai szempontokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!