Közélet

2008.07.15. 09:49

A nemzet Kató nénije Holdra szállt

– Alig ismertem rá Kaposvárra, döbbenetesen megváltozott: mintha a Holdra szálltam volna, csak sokkal izgalmasabb, és több a levegő. – Ezt mondta Ihos József, miután több évtized kihagyás után alaposabb sétát tett szülővárosában.

Balassa Tamás

Kaposváron egykor sokat jelentő helyszínekre is elzarándokolt a „nemzet Kató nénije”, így ahhoz a Szigetvári utcai kocsmához is, amelyet édesapja tizennégy évig üzemeltetett.
A neves humorista Kováts Csaba, a Somogy Trophy szervezőjének meghívására érkezett a somogyi megyeszékhelyre.
– Igen jó ötletnek tartom, hogy Somogyország értékeit, gasztronómiai, kulturális és természeti örökségeit egy nagy közösségkovácsoló, turisztikai látványosság keretében népszerűsítjük – vallotta meg Ihos József.

A népszerű mulattató elvállalta, hogy a Somogy Trophy arca lesz. Szombaton reklámanyagok gyártásában vett részt, és saját Budapest Tv-s műsorában is népszerűsíti majd a szeptember 5-7. közötti eseményt. Három különféle műsorban látni is fogják majd a nézők a Balaton-parti helyszíneken. Új műsorokban.

– Drága jó Kató néni, húsz évig volt a logóm! Megszületése szintén Somogyhoz, Mosdóshoz kötődik, de ritkábban lesz látható a jövőben – mondta Ihos József. – A Szeszélyes évszakok huszonegy tartalmas éve után új helyre kerülnek a hangsúlyok. Ennek a műsornak a végén háromnegyedét jegyeztem íróként is, de minden szépnek vége szakad egyszer.
Ihos József zenés programmal járja az országot. Új színházi produkcióban is részt vesz Három terror címmel Maksa Zoltán és Ayala oldalán. Emellett szervezi a 4. Országos Anyósfesztivált.
– A Somogy Trophy-t pedig alig várom, mert az Somogy is, trophy is: ott a helyem! – mondta a humorista. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!