Közélet

2008.07.02. 14:16

Ámokfutás, kábítószer: egy perc alatt öt bűncselekmény

Nem egészen egy perc alatt legalább öt bűncselekményt követett el az a férfi, aki a rendőrök elől menekülve áttörte a kiskorpádi sorompót és elsodort két rendőrt is. A kiskorpádi ámokfutó ellen vádat emelt a nyomozó ügyészség.

Jakab Edit

Hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Nyomozó Ügyészség  az ellen a férfi ellen, aki menekülés közben Kiskorpádnál elsodort két rendőrt és áttörte a sorompót.

Június 6-án a vádlott, egy 30 éves taszári férfi testvérével Nagykanizsáról tartott Kaposvárra. A kiskorpádi vasúti átjárónál azonban várták őket a kaposvári rendőrök, akik bejelentést kaptak arról, hogy a két férfi kábítószerrel visszaéléssel gyanúsítható. A sorompónál a vádlott autója előtt és mögött rendőrautó állt meg, amelyeken ugyan nem volt jelzés, de bennük felfegyverkezett rendőrök ültek Police feliratú mellényben. Megadott jelre bekapcsolták a szirénát, arcrejtő csuklyát húztak és  kiugrottak a rendőrautókból.

Felszólították a vádlottat és testvérét, hogy ne mozduljanak, tegyék a kezüket a szélvédőre. A fiatalember e helyett a gázra taposott, kivágott a sorból, elsodorva egy rendőrt. Az út szélére szorított egy másik rendőrt is, aki kezével ösztönösen a jármű felé kapott, aztán három lövést adott le a jármű kerekére. A vádlottat ez sem állította meg. Láthatta, hogy az egyik rendőrt elsodorta, a másiknak az életét, testi épségét közvetlenül veszélyeztette, mégsem állt meg, áttörte a sorompót és elhajtott. A jelenet egy percig tartott, ám ez alatt – az ügyészség szerint – a vádlottnak sikerült megvalósítania a hivatalos személy elleni erőszakot, közúti veszélyeztetést, segítségnyújtás elmulasztását, közlekedés biztonsága elleni bűncselekményt, rongálást. Előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Testvére ellen ebben az ügyben megszüntette a nyomozást az ügyészség bizonyítottság hiányában. Ám úgy tudni: a testvérpár ellen kábítószerrel visszaélés miatt is folyik eljárás, mivel menekülés közben az autóból kihajítottak egy csomagot, amelyben a vizsgálatok szerint kábítószer volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!