Közélet

2008.07.19. 18:23

Kaszát ragadt a görgetegi polgármester

Tizedik alkalommal rendeztek aratófesztivált Görgetegen. A településen évről – évre a aratási felvonulással, valamint hagyományos kézi aratással elevenítik fel a gabona betakarítás hagyományait.

Sonline

A rendezvény ezúttal is a Faluházban kezdődött, ahol Fadgyas Attila polgármester, valamint Varga Józsefné, a programot a kezdetektől szervező Közéleti Nyugdíjas Klub vezetője köszöntötte a résztvevőket. Köztük volt  Kuzma László, térség országgyűlési képviselője, valamint Hoffmanné Németh Ildikó a Dél-Dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal vezetője is.

A megnyitó után népviseletbe öltözve és énekszóval indult az aratási menet a falu határában lévő búzatáblához, ahol megkezdődött a hagyományos aratás. A falu polgármester ahogy minden évben, most is kaszát ragadott, az asszonyok pedig a kévekötésben jeleskedtek. Délután falunapi mulatságokkal, főzőversennyel, kulturális bemutatókkal és sportversenyekkel folytatódott a program Görgetegen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!