Közélet

2008.07.02. 16:41

Két embert agyonvert, aztán nekilátott a levesnek

Különlegesen súlyos ügyben, hármas emberölés miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség. A vádlottat először a várdai kettős gyilkosság miatt kapták el, aztán kiderült: ő ölt meg egy hónappal korábban Somogyjádon is egy idős asszonyt.

Jakab Edit

A 40 éves férfi hajléktalan, csavargó életet élt. Jövedelme nem volt. Tavaly augusztus 21-én elsétált az előtt a ház előtt, ahol az idős áldozat és fia lakott. Bement, és elkezdett élelem után kutatni a kamrában levő hűtőben. Az idős asszony felfigyelt a zajra, és rányitott. A vádlott ijedtében nekicsapta az ajtót a szerencsétlen asszonynak, aki ettől elvágódott és beütötte a fejét. A férfi egy fotelba ültette. Ám miután az asszony felelősségre vonta és kiabálni kezdett vele, elborult az agya: egy szódásszifonnal szinte szétverte a szerencsétlen asszony fejét. Aztán készpénz után kutatott a házban. Amikor hallotta, hogy áldozata még életjeleket ad, egyik lábával a torkára, nyakára, a másikkal a testére taposott. Az asszony belehalt a sérülésekbe. A brutális gyilkos ezután fogta a "zsákmányát" – két deci sósborszeszt, egy doboz tojást és két zacskó babot – kulcsra zárta az ajtót, és eltűnt.

A gyilkosság után egy hónapig a várdai temető egy elhagyatott kriptájában bujkált. Ám búvóhelyét felfedezték, menekülnie kellett. Szeptember 18-án ismerősei házának udvarán bújt el. Amikor az asszony másnap hátra ment a melléképületbe, a férfi  egy vas vízvezetékcsővel agyonverte. Ezután a házba ment, készpénz után kezdett kutatni, ám mindössze 14 ezer forintot talált. Mintha mi sem történt volna, a ház konyhájában krumplilevest főzött magának, megivott két üveg bort, megborotválkozott, megfürdött, átöltözött. Időközben hazaért a meggyilkolt idős asszony férje is. Egy sodrófával ütlegelni kezdte, majd egy baltával agyonütötte. Vontatóra ülve távozott. A rendőrök néhány óra alatt elkapták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!