Közélet

2008.07.26. 15:19

Még a 7-es főutat is lezárták a felvonulás idejére

Parádés felvonulással indult a 18. Nemzetek Fesztiválja szombati napja. A balatonkeresztúri sportcsarnoknál gyülekeztek a zenekarok, néptánccsoportok, ahonnan tíz órakor indult a látványos menet a balatomáriafürdői strandon felállított fesztiválsátorig.

Márton László

Egy órára lezárták a 7-es főút egy részét, és a keresztúri elágazótól a máriai strandig tartó útszakaszt. 13 országból 15 zenekar, mazsorettek, táncosok, összesen 1018 résztvevő vonult végig zenével, menettánccal a két település legforgalmasabb szakaszán. Délben nemzetközi néptánc delelővel indult a strandon program.
[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Még a 7-es főutat is lezárták a felvonulás idejére
[/caption]
– Délután több helyszínen is koncertet adnak a fesztiválra érkezett zenekarok, a napot Charlie-koncerttel zárjuk a fesztivál sátorban, ahol folyamatos a program – mondta hajas Béla szervező, aki hangsúlyozta; ugyan Nemzetek Fesztiválja van, melynek minden második évben ad otthont a település, ma mégis ki kell emelni, hogy 25. alkalommal került sor a Nemzetközi Balatonkeresztúri Fúvóstalálkozóra.

5,5 millió forint a költsége a fesztiválnak, ami szinte elenyésző, éppen ezért nem kis megalkuvásra volt szükség a szervezők és a fellépők estében sem – jegyezte meg a szervező, aki úgy véli ennek ellenére színvonalas, és vonzó programot kínál a négynapos rendezvény.
[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Színvonalas, és vonzó programot kínál a négynapos rendezvény
[/caption]
Nyolc éve kapcsolódott a német és magyar székhellyel megrendezésre kerülő Nemzetek Fesztiválja rendezvényhez Marcali, akkor még a Baglas Néptánc Egyesülettel.

– Idén a negyedik alkalommal adunk otthont az Eurofolk Fesztiválnak, melyen bolgár, lengyel, ukrán, török, olasz és horvát nemzetiségű tánccsoportok mellett három magyar táncegyüttes is színpadra lép – mondta Bőszné Kiss Katalin fesztiváligazgató, a marcali kulturális központ vezetője. A péntek estére tervezett felvonulást sajnos elfújta a szél, de az ünnepi gálaműsor, melyet a művelődési házban rendeztek mindenkit kárpótolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!