Közélet

2008.07.14. 17:34

Metrótervekre bukkant a teleki polgármester a szárszói kukában

Balatonszárszón, egy szelektív hulladékgyűjtőből kerültek elő vasárnap reggel a 4-es metró tervdokumentumai. Az 50-60 kilónyi paksamétát, ami tartalmazza az alaprajzokat és a metróvonal egyes állomásainak dokumentációit is, Hári László, a Szárszótól néhány kilométerre fekvő Teleki polgármestere találta meg a szemétben.

Kolumbán Tünde

– Papírfecnit akartam bedobni a gyűjtőbe, akkor lettem figyelmes a tárolóból kilógó dokumentumokra – mondta Hári László, aki meglehetősen furcsálotta, miként kerülhettek az iratok éppen a szárszói papírgyűjtőbe.
A paksaméta még tegnap koradélután is a településközpontban hevert, így a járókelők is mustrálták a név nélküli, Budapest 4. metróvonal I. szakasz 07. sz. tender fejléccel ellátott iratokat, amik között építészeti, gépészeti iratok és élelmiszer-raktárak tervei is megtalálhatóak.

A 4-es metró beruházását irányító DBR Projekt Igazgatóság nyilatkozatban cáfolta, hogy a tervek tőlük kerültek volna ki.

– A mai napon megtalált, feltételezhetően a 4-es metró építésével összefüggő dokumentáció nem a BKV Zrt-től, illetve nem a DBR Metró Projekt Igazgatóságról került ki, hiszen mind a közlekedési társaság, mind az igazgatóság rendelkezik iratkezelési szabályzattal, amelynek megfelelően járt el és jár el a jövőben is.

– Az iratok feltehetően valamelyik - az Európai Unió hivatalos lapjában 2006. december 30-án, a Közbeszerzési Értesítőben 2007. január 3-án megjelent tenderen indult - ajánlattevőtől kerülhettek a szelektív szemétgyűjtőbe – áll a DBR Metró Projekt Igazgatóság közleményében, amiben arra is kitérnek: arról nincs információjuk, hogy a pályázat résztvevői hogyan kezelték az iratokat.
Az ügyben a DBR azonnali vizsgálatot rendelt el, és mint írják: minden további szükséges intézkedést megtesznek az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!