Közélet

2008.07.08. 16:46

Mozdonyt loptak fényes nappal, de előtte szétvertek mindent

Lassan már az ág is a fennmaradásért küzdő balatonfenyvesi kisvasutat húzza. Három alkalommal tettek látogatást illetéktelenek az állomáson és a szerelvényeknél. Minden alkalommal növelték a tétet.

Márton László

Az utóbbi évei már köszönő viszonyban sincsenek a pár éve fénykorát élő turistalátványosságnak számító kisvasútnak, mely sokak számára az egyetlen kapcsolattartási eszköz a külvilággal. Balatonfenyves lakosságának közel 10 százaléka él majorságokban, ahonnan vonattal járnak iskolába, dolgozni, bevásárolni.  Az „ideiglenesen” szüneteltett táskai szakaszon már évekkel ezelőtt meglovasították a síneket, a nyomvonalon már gyalog sem lehet eljárni, benőtte a gaz, a talpfák helyén fák állnak.
[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Csak egy része működik a kisvasútnak, melyet mindig akad, aki lelőhelynek, aranybányának néz.
[/caption]
Csak egy része működik a kisvasútnak, melyet mindig akad, aki lelőhelynek, aranybányának néz.
Júniusban - abban a hónapban, amikor a MÁV Zrt. képviselője a Balatonfenyvesen tartott Balaton-Boronka Kisvasút Kht. közgyűlésén bejelentette, hogy a közlekedési cég kivonul a térségi vasutak üzemeltetéséből- háromszor törtek be a kisvasútra. Első alkalommal minden ajtót beszakítottak, az irodákat feldúlták, a riasztót tönkretették. Pár napra rá 500 kilónyi mozdonyalkatrész loptak el a telepről.
Június 25-én már fényes nappal, darus autón érkeztek a tolvajok és több tonna vassal távoztak. Délután négy és este nyolc között elvitték az egyik felújítás alatt álló mozdony alvázát, több vasúti kocsi forgóvázát és keréktengelyeket.

December 9-ig van menetrendje a kisvasútnak, addig biztosan járnak a vonatok – hacsak valakik el nem lopják a szerelvényeket, vagy a síneket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!