Közélet

2008.07.17. 11:08

Újabb elbocsátások a siófoki székhelyű vízműnél

Újabb létszámleépítések várhatók a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nél azután, hogy a társaság tavasszal 115 dolgozójától vált meg. Az elbocsátások oka a költségek mérséklése, ami megegyezik a korábbiakkal.

Kolumbán Tünde

Az ország egyik legnagyobb víziközmű szogáltatója a májusi létszámcsökkentési hullámot is azzal indokolta, hogy az energiaárak jelentős emelkedése miatt drasztikusan nőttek a cég költségei. Mivel a többségében állami tulajdonban lévő társaságnál a bérekkel összefüggő kiadások a teljes üzemi ráfordítás mintegy 40-46 százalékát teszik ki, a vállalat ezért kénytelen tovább csökkenteni a dolgozók számát. – A csoportos létszámleépítés 68 főt érint, ebből 27-en korengedményes nyugdíjba vonulnak. Somogy megyében rendes felmondással 5 dolgozótól vagyunk kénytelenek megválni, korengedményes nyugdíj 14, előrehozott öregségi nyugdíj 2 fő esetében volt megvalósítható – tájékoztatott Jankó Gábor, a cég PR referense.

Korábban megírtuk: az elbocsátások mellett a költségek csökkentése érdekében a DRV közel egymilliárd forint értékű ingatlanvagyontól próbál megszabadulni. Ezekről Jankó Gábor lapunknak azt nyilatkozta: olyan ingatlanokat kívánnak értékesíteni, amik veszteséget termelnek a vállalatnak. A PR vezetőtől megtudtuk: a DRV által meghirdetett ingatlanokra több ajánlatot is kaptak már, de augusztus végéig még várják az eladó vagyon iránt érdeklődéseket. – Ezzel párhuzamosan, a főtulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től kapott iránymutatás alapján, kidolgozunk egy licitszabályzatot, amely garantálja, hogy a legkedvezőbb ajánlat kerüljön kiválasztásra – tette hozzá Jankó. n


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!