Közélet

2008.09.07. 19:11

Bunceket ittak káposztára

Buncekfesztiválra és káposztaételek főzőversenyére várták az érdeklődőket Taranyba. Főtt, sült és saláta kategóriában mérték össze tudásukat a környékből és távolabbról is érkezett csapatok.

Csikós Magdolna

A közel negyven ételféleség közül főtt kategóriában a Nádudvari Barátok cserépben készült csülkös-töltött káposztája, a sült ételek között a nagyatádi Őszi Napfény Nyugdíjas Egyesület sült-párolt káposztás finomsága, a saláták között pedig az Együtt Bakházáért csapat ételremeke lett a nyertes. A nádudvariak nemrégiben a rekordok könyvébe kerültek a töltött káposztájukkal, melyből egyszerre 1064 gombócot főztek. Száznegyvennégy adag nádudvari káposzta várta a kóstolnivágyókat, de székelykáposzta, káposztás rétes és lángos, valamint rántottkel-levél egyaránt megtalálható volt a kínálatban.
[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Bunceket ittak káposztára
[/caption]
A program egy új köztéri emléktábla avatására és egy testvértelepülési szerződés aláírására is jó apropó volt. Tarany régóta jó kapcsolatot ápolt a szlovák Sárosfával. Ezt erősítették meg a megállapodással, melynek emlékére faragott táblát avattak a faluközpontban, melynek átadásán köszöntőt mondott Kuzma László országgyűlési képviselő, Földváry Terézia, Sárosfa és Töreki István, Tarany polgármestere. Később még egy ünnepi pillanat részesei lehettek a jelenlévők. Kozma Miklósné, a falu egykori tanítója ötvenöt éves pedagógusi munkássága elismeréseként aranydiplomát kapott. A falu a szakmai kitüntetés mellé díszpolgári címet adományozott az idős tanítónőnek. Mindezek mellett a mulatnivágyók sem maradtak program nélkül. Délután a Groovehouse és Nótári Mary mutatkozott be a színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!