Közélet

2008.09.29. 14:32

Kocsmabetörőket és benzintolvajokat fogott az elnök

Müller István, a Tabi Polgárőr Egyesület elnöke a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata kitüntetést kapta az országos szövetségtől.

Krutek József

Már gyermekkora óta érdekelte a rendőri munka. 1966-ban került a tabi őrs állományába. Több mint harminc évig volt rendőr Tabon, az őrs megbízott parancsnokaként 1997 novemberében ment nyugdíjba. A kistérségben a kilencvenes évek közepétől részt vett a polgárőr- egyesületek szervezésében, majd munkaköréből adódóan szoros kapcsolatot tartott velük, segítette munkájukat.

– A nyugdíjazás után egyértelmű volt, hogy belépjek a tabi polgárőr-egyesületbe – emlékezett vissza Müller István. – Fontosnak tartottam a megszerzett tapasztalatok átadását. Kezdetben titkárként, majd 2002-től az egyesület elnökeként társadalmi munkában irányítom a civil szervezetet. Szívesen végzem, szinte napi kapcsolatban vagyok a helyi rendőrőrs dolgozóival. Információkkal folyamatosan segítjük munkájukat. Azt mondhatom: ma is zsigereimben van a közrend segítése, a bűnmegelőzés érdekében végzendő munka...

A megyei szövetség megítélése

Müller István polgárőrként és az egyesület vezetőjeként is kiemelkedően végzi munkáját – mondta Szablics István, a megyei szövetség elnöke. – Az általa irányított szervezet példaértékű módon vesz részt a polgárőr- mozgalomban. Amióta elnöke az egyesületnek, Tabon megerősödött a közbiztonság, javult az állampolgárok biztonságérzete, valamint a tagság is aktívabban végzi a munkáját.

Müller István sikerként említi, hogy információik alapján fogtak el bűnözőket a tabi rendőrök. A tabi polgárőrök tartottak vissza egy kocsmabetörőt is, amíg a rendőrség a helyszínre ért. Egy üzemben a nagyobb mennyiségű üzemanyaglopás elkövetőit is a segítségükkel derítették föl. A kitüntetett parancsnoktól megtudtuk: szívesen végzi ezt a munkát. Az emberekkel évtizedeken át kialakított kapcsolatot ugyanis nem lehet megszakítani. A lakók közül ma is sokan kérik a segítségét. A napokban a tabi őrsre adott jelzésére indultak el a rendőrök egy magamutogató férfi felkutatására is...
– Nem számítottam rá, hogy tízéves polgárőrmunkámat az országos szövetség ismeri el – mondta.  n Krutek József

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!