Közélet

2008.09.24. 08:41

Postázzák az adószámlákat

A Dél-Dunántúlon 158 ezren, Somogyban pedig csaknem 54 ezren kapnak ezekben a hetekben adófolyószámla-kivonatot – tudtuk meg Marton Ferenctől, az APEH regionális igazgatóságának sajtóreferensétől.

Sonline

A bevallott kötelezettségek és a teljesített befizetések, illetve kiutalások egyenlegét mutató adatsort az adózók így összevethetik a saját nyilvántartásaikkal. Az idén azok a magánszemélyek, egyéni vállalkozók, valamint gazdálkodószervezetek kapnak kivonatot, akiknek adófolyószámláján ezer forintot meghaladó tartozás vagy túlfizetés, illetve késedelmi pótlék található. Nyomtatott folyószámlakivonatot pedig csak azok kapnak, akik nem elektronikus úton nyújtották be a bevallásukat.

Marton Ferenc hozzátette: az idén először szerepelnek a magánnyugdíj-pénztári befizetések az adófolyószámla-kivonatokon. Az illetékadónemek 2007. január elsejétől szerepelnek a kivonatokon úgy, hogy az illetékhivatalok által 2006. december 31-én nyilvántartott hátralék összege a pótlékokkal együtt került fel az adózók folyószámláira.
A kivonatokon szereplő pótlékot legkésőbb november 17-éig kell befizetni, ám az idén  az APEH nem mellékelt postai csekket a kivonatokhoz. Viszont feltüntette azokat a számlaszámokat, amelyekre egyszerű banki átutalással befizethető a pótlék.

Címkék#APEH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!