Közélet

2008.10.16. 19:13

A vízmű elzárja a vezetéket az adósoknál

A vízmű lecsap a kaposvári adósokra; a nem fizető ügyfeleket kizárják a szolgáltatásból – döntöttek csütörtökön. Az adósok listájára állami intézmények is feliratkoztak.

Harsányi Miklós

– Sokaknál első a fűtés-, majd a villanyszámla és csak ezután fizetnek a vízműnek – fakadt ki egy szakember. A Kaposvári Vízművek Kft-nek jelentősen megnőtt a lakossági kintlévősége.

– Tavaly októberben 14,6 millió forinttal tartoztak nekünk, most 21,7 millióval – közölte csütörtökön Ift Miklós, a KV ügyvezető igazgatója. – Nemcsak az összeg duzzadt fel, hanem a magánadósok száma is megszaporodott. A korábbi 1813-al szemben pillanatnyilag 2349 fogyasztótól várjuk a vízdíjat.

Ötvennyolcan több mint egy év nem fizetnek. Ezért akciót szervez a vízművek; jövő hétfőtől kezdve először a régi adósokat keresik fel.
– A Nádasdi-, a Pécsi-, a Csillag-, a Monostor- és s Vöröstelek utca – néhány helyszín, ahová már az akció első napján ellátogat a három fős csapat. Ahol nem fizetik be a díjat, ott felmondják a szolgáltatási szerződést, s a gerincvezetéken megszüntetik a vízellátást. A munkagépet a sikertelen megbeszélés után, még aznap a helyszínre rendelik. Nem árt tudni az újrakapcsolási tarifát; Kaposváron pillanatnyilag 78 ezer forint.

Persze a vízműnek nem csak a lakossággal gyűlt meg a baja, hanem a közületi adósokkal is. A 263 vállalkozás, intézmény 7,1 millió forinttal lóg. Jó pár állami cég is rendre elfelejt fizetni. Az egyik kaposvári szervezet 1,3 millió forintot adósságot halmozott fel, s hosszas egyeztetés után, október közepén 800 ezer forintot átutalt. A hiányzó maradékot erősen sürgeti a vízmű.

Címkék#Ift Miklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!