Közélet

2008.10.04. 08:14

Próbaüzem után élesben működik az új csatornahálózat

Hat település – Mernye, Orci, Zimány, Patalom, Magyaratád, Somogyaszaló-Antalmajor – összesen 1,4 milliárd forintos támogatásban részesült a szennyvízcsatorna kiépítéséhez. A két évvel ezelőtt kezdődött beruházás határidőre elkészült, a három hónapos próbaüzem után pénteken átadták az orci vezetékszakaszt is.

F. Szarka Ágnes

Kolber István államtitkár, Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője azt mondta: az átadást követően teljessé válik a község közművesítése.
 – Mernyei gesztorsággal épülő szennyvízhálózat keretében Orci hat kilométer hosszúságú csatornahálózattal büszkélkedhet – mondta az államtitkár –, 168 háztartás számára válik elérhetővé a szennyvízelvezetés. A teljes közművesítés után Orci még vonzóbb lehet a városból kiköltözni szándékozók számára, ezzel is új esélyt biztosítva a falu megújulásának.

Sovák Lajos, a település polgármestere szerint a csatornahálózat kiépítésével javul a településen élők életminősége és nagy dolog, hogy egy ilyen kis település is tesz valamit a környezet védelméért, hiszen a hatszázhuszonnyolc forintra emelkedő víz- és csatornadíj ellenére Orci lakosainak kilencvenhárom százaléka kötött rá a csatornahálózatra. Kiemelte, hogy a szennyvízberuházás befejezését követően több utca új burkolatot kapott a faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!