Közélet

2008.11.24. 08:15

Auguszt Bárió dala a Jóska menni Amerika film zenéje

Az Álmaimban Amerika lett a Csupó Gábor által rendezett Immigrants - Jóska menni Amerika! című amerikai-magyar film főcímzenéje.

Meiszterics Eszter

Auguszt Báriótól megtudtuk: az együttes népszerű slágere már a Valami Amerika című film kapcsán is szóba került, ugyanis mindkét produkciónak Kálomista Gábor a társproducere. Akkor elmaradt a lehetőség, most viszont Csupó Gábor, a Jóska menni Amerika című film rendezője megkereste a producert, aki egyből arra gondolt, mennyire paszszol a címhez és a történethez a kilencvenes évek sikerdala.

Világhírű rajzfilmes

Csupó Gábor a világ legismertebb magyar rajzfilmese. Ő volt a Simpson család animátora, az ő nevéhez köthető a Fecsegő tipegők sorozat és több mozifilm. Rendezője a Híd Thera-bithia földjére című alkotásnak, ami az utóbbi évek egyik legnagyobb amerikai filmsikere volt. A Torontói Filmfesztiválon pedig nemrég mutatták be a The Secret of Moonacre című alkotását, amely 2009 februárjában kerül a magyar mozikba.

A kaposvári énekes-dalszerző elmondta: újra felvették a dalt, és afféle 2008-as hangzást kreáltak neki. A doboktól hip-hop-os beütése lett, vagyis pörgősebb, mint az eredeti változat.
Csupó Gábor legújabb filmjében fityiszt mutat az amerikai popkultúrának. A film főszereplői, a magyar származású Jóska és orosz származású barátja, Vlad, akik úgy döntenek, hogy beveszik Amerikát. A két barát kalandjain keresztül cinikus humorba ágyazva ismerhetjük meg Amerika igazi arcát, hogy mit is kínál valójában a bevándorlóknak.

Auguszt Bárió és Goodwill György azonban mostanában nemcsak ezzel a dallal került a középpontba, hiszen a formáció új lemezt jelentetett meg. A két zenész a slágerük feldolgozásához most először járult hozzá a magyar rendező, Csupó Gábor kedvéért. Sőt, az előzetes várakozással ellentétben az A. D. Stúdió október 30-ára módosította új stúdióalbumának, az Immigrants megjelenését, amin az Álmaimban Amerika szupersláger új feldolgozása is dübörög.

- Csak egy dalnak indult anno az Álmaimban Amerika, egynek a sok közül, egy lelkesült korban, egy lelkesült percben, és hogy mássá, hogy többé lehetett, nem érdem, hanem állapot, a sors, a közönség tette azzá, amit ma jelent. Szép kiteljesedése a dalnak, hogy 2008-ban mesehősöknek kölcsönözhettük ezt a korlátlan szabadságot – nyilatkozta Goodwill György. Az A. D. Stúdió új lemezén amúgy a dalok többsége a Páratlan páros című dal vonalát követi - tette hozzá Auguszt Bárió.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!