Közélet

2008.11.11. 20:01

Az SZDSZ módosítaná a közüzemi díjakra vonatkozó rendeletet

Levélben fordult Pintér Lóránd az SZDSZ közgyűlési frakciójának vezetője Kaposvár polgármesteréhez, Szita Károlyhoz, hogy a frakció nevében benyújtott írásbali módosító javaslataikról az illetékes bizottságok illetve a Közgyűlés döntsön.

F. Szarka Ágnes

A javaslatokról kedden tájékoztatták a sajtó képviselőit. Az SZDSZ szerint a közületi szemétszállítási díja az előterjesztési javaslatban szereplő 6 és fél százalék helyett nulla százalék legyen, mert a szemétszállítás középértékéhez képest a vállalkozások 26 százalékkal többet fizetnek. A versenyképességük növelése érdekében az olló nem nyílhat tovább, csökkenteni kell a keretfinanszírozás mértékét.Javasolják továbbá, hogy az ivóvíz és szennyvízelvezetéssel kapcsolatban az önkormányzati rendelet 2008. évi módosítása során kerüljön a szövegbe, hogy  2009 második félévében  felül kell vizsgálni a vízhasználók által fizetendő ívóvíz és csatornadíjat. A jövőben a víz és csatornadíj a szolgáltatás önköltségi árából, plusz egy százalék nyereségből áll. A keletkező megtakarítás jelentős részét árcsökkentés formájában a lakosságnak vissza kell juttatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!