Közélet

2008.11.20. 08:05

Kifogásolt vízminőség a siófoki Rózsakertben

Kifogásolható volt az ivóvíz minősége a több hétig tartó korlátozás során a siófoki Rózsakert lakóparkban – áll az ÁNTSZ vizsgálati anyagában.

Keszthelyi Zoltán

Mint megírtuk, újra folyik a víz egész nap. – A lakópark osztatlan közös tulajdonban van, így felszólítottuk  a tulajdonosokat, hogy tulajdoni hányaduk arányában fizessenek 15 napon belül – mondta Jankó Gábor, a DRV Zrt. pr-vezetője. – Arra is felhívtuk a figyelmet, hogy ha ezt nem teszik meg, bírósági úton érvényesítjük a követelésünket. Voltak, akik fizettek, ezért döntöttünk a korlátozás felfüggesztése mellett. Saját költségünkön készíttettünk egy tervet hat bekötési vízmérő létesítésére. Tömbösítenénk a százhat lakást, tehát nem csak egy főmérője lenne a lakóparknak. Ennek költsége persze a lakókat terhelné. Erre viszont csakis azután kerülhet sor, ha mindenki kifizette a hátralékát.Eközben az állampolgári jogok biztosa is vizsgálja az ügyet, arra kérve a DRV Zrt. elnök-vezérigazgatóját: 30 napon belül ismertesse a vízkorlátozás okát, s tervezett intézkedéseiket a probléma megoldására.
Az ÁNTSZ szerint  egyébként a vízminőség-romlásnak negatív egészségügyi hatása nincs, de a hálózat mosatását el kell végezni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!