Közélet

2008.11.29. 11:58

Körforgalom épül Tabon

A Tab-Lulla-Balatonendréd összekötőút építéséhez kapcsolódóan készül el Tabon, a Kossuth Lajos-Dózsa György-Sallai utca kereszteződésében egy körforgalmú csomópont.

Krutek József

A kivitelezéshez hetvennyolcmillió forint támogatást kapott a tabi önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Dunántúli Operatív Program keretéből. A pályázaton nyert összeget a tabi városatyák elfogadták. Az ülésen a képviselő-testület tagjai javaslatot tettek egy még fennálló probléma megoldására is, ugyanis a Kossuth utca 12. számú ingatlan tulajdonosával – ezt a területet érinti a beruházás – nem sikerült az adásvételi szerződést megkötni. Ezért felhatalmazták Schmidt Jenő polgármestert a terület kisajátításának megindítására.

A kiépítendő csomópont szervesen csatlakozik a Tab-Lulla közöti útszakasz felújításához, valamint az M7-es autópályára csatlakozást biztosító Balatonendréd-Lulla új, összekötőút megépüléséhez. A tabi körforgalmi csomóponti beruházás várhatóan 86,5 millió forintba kerül. A város önkormányzata a szükséges ingatlanok vásárlásával együtt 11 millió forint saját erőt biztosít a megépítéshez. A tervek szerint a csomópont kiépítése 2009-ben kezdődik és be is fejeződik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!