Közélet

2008.11.10. 10:36

Somogyból őrzik a Balatont

Ötezer órával többet dolgoztak a tó körüli megyék polgárőrei, mint tavaly. Marcaliban értékelt az idén alakult polgárőr koordinációs testület.

Vigmond Erika

Somogy, Zala, Veszprém megye polgárőrszövetségei júliusban hozták létre a koordinációs bizottságot, s elsőként Somogyra jutott az irányító szerep. A legfőbb feladat a Balaton-parti egyesületek összefogása, munkájuk összehangolása s a Balaton közbiztonságának erősítése volt. A Marcaliban tartott értékelésen a Somogy Megyei Polgárőrszövetség tanácsadójától, Bernáth Mihálytól megtudtuk: Zalából 4, Somogyból 11, Veszprémből 17 polgárőr-egyesület vállalta, hogy több szolgálatot teljesít. Ez így is történt: ötezer órával több társadalmi munkát végeztek.A strandokat és a motorosokat ellenőrzik, a parkolókat és a parkokat járják jelenlétük visz-szatartó erejében bízva.
Bolcsik Zoltán, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta: a rendőrök és a  polgárőrök idei együttműködése náluk hatékony volt: 10 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma.
Mergancz Sándor somogyi főkapitány arról beszélt: egyetlen rossz tapasztalat is rombolhatja a Balaton imázsát. Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke hozzátette: a befektetések megalapozása miatt is fontos érdek, hogy a part közbiztonsága jobb legyen. A tanács a működéshez jövőre hatmillió forintos támogatást ad, a technikai eszközökre pedig kormányzati segítséget kérnek. Szólt arról is: a 150 fővel megalakult vízi polgárőrség működését is szeretnék teljesebbé tenni.

Marcaliban értékelt az idén alakult polgárőr koordinációs testület. Vigmond Erika -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!