Közélet

2008.11.16. 20:24

Szántód: sokba kerülhet a költözés

Költözik a szántódi polgármesteri hivatal. A településnek a falu önállóvá válása óta nem volt saját hivatali épülete, az elmúlt évtizedben egy bérelt ingatlanban tartották a testületi üléseket és fogadták az ügyfeleket.

Kolumbán Tünde

A hivatal most a közösségi házba költözik, az épület átalakításával így lesz saját önkormányzati hivatala Szántódnak. Dolgos János polgármester azt mondta: a 3 millió forintba került átalakítás után a község háza a közösség háza lesz.

A költözés azonban könnyen lehet, hogy súlyos millióiba kerül majd a falunak, mivel a bérelt épület tulajdonosa, egy budapesti cég az elmúlt 11 évben kifizetett havi bérleti díjon felül most 12 millió forintot akar behajtani az önkormányzattól. A követelessél persze a testület nem ért egyet. A polgármester azt mondta: bízik benne, hogy a bérbeadó jobb belátásra tér még, de azon sem csodálkozna, ha bíróság elé kerülne az ügy. – Havi 70 ezer forintot fizettünk a cégnek bérleti díjként amellett, hogy az iratok között nem találtunk szerződést az ingatlan bérbeadásáról – mondta a polgármester, aki úgy véli: könnyen lehet, hogy a tulajdonos 12 milliós követelése csupán próbálkozás...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!