Közélet

2009.02.03. 08:10

A kamerák már élesek, de először csak figyelmeztetnek

Már működnek a térfigyelő kamerák Kaszóban – tájékoztatott Hajdú Tibor, Kaszó polgármestere. A településen azért helyezték el a kamerákat, hogy az erdőgazdaság – falun át vezető – közforgalom számára megnyitott magánútján közlekedő, a súlykorlátozást figyelmen kívül hagyó teherautókat ellenőrizni tudják.

Csikós Magdolna

A kamionok és más tehergépjárművek – a személyautókhoz hasonlóan – szívesen rövidítik le a Nagyatádról Nagykanizsára vezető utat Kaszó felé. Így csaknem tíz kilométerrel rövidebb az út. Míg Csurgón át 52, addig Kaszón át 44 kilométert kell autózni a Zala megyei városig s az autópályáig.A megengedettnél nagyobb súlyú teherautók azonban rongálják az utat, melynek több millió forintba kerülő javítását csak önerőből tudja megoldani az erdőgazdaság. Pályázni ugyanis – mivel magánútról van szó – nincs lehetőségük. Ezért nem maradt más megoldás, mint elvenni az engedély nélkül arra járó teherautók kedvét az út használatától. A kamerák most még csak rögzítik a forgalmat. A felvételek és a teherautók rendszáma alapján a következő időszakban szóban vagy írásban figyelmeztetik a rendszeresen arra járó, a súlyhatár felett lévő járművek tulajdonosait, vezetőit a szabálytalanságra. Ám ha a figyelmeztetés nem használ, később feljelentést tesznek a szabálysértők ellen, akik bírságra számíthatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!