Közélet

2009.02.26. 08:12

Gyenesei István nemet mondott az Operabálra

Hét hete, Vízkereszt napjával kezdetét vette a báli szezon, s a hagyományos báli időszak mostanáig, azaz Hamvazószerdáig tartott. A nagyböjtben már nem illik zajos mulatságot rendezni, bár Gyenesei István miniszter sok éves tapasztalata szerint ezt az intést sokan nem veszik figyelembe.

Sonline

Somogy ez évben is bővelkedett bálokban. Talán nem véletlen, hogy a kaposi farsang ihlette meg Csokonait is. Az önkormányzatokért, sportért és turizmusért is felelős tárcavezető feleségével, Jutka asszonnyal február 25-ig Somogyban a siófoki megye bál mellett a vízvári egyházi, a szuloki sváb, a barcsi horvát, a nagyatádi borbarát, a lengyeltóti vadász, a csokonyavisontai alapítványi és a kaposvári sportbál, Budapesten pedig az újságíró, a vitorlás, a box, valamint a sportegyesületek bálján töltött néhány kellemes órát.– A báli szezon legimpozánsabb eseményére, a Budapesti Operabálra azonban nem mentünk el – tette hozzá Gyenesei István. – Normális esetben az ország vezetőinek ott a helye az ilyen rangos társadalmi eseményen. Már kezünkben volt a belépőnk, feleségem és kisebbik lányom, Leila a toalettjüket tervezték, de bennem erősödött az érzés, hogy a jelenlegi helyzetben egy közszereplőnek a megszokottnál több szempontot is figyelembe kell vennie. Mostanság nem lenne jó üzenete részvételemnek. Éppen ezért közösen úgy döntöttünk, bár megtisztelő a meghívás, de helyesebb, ha mégsem veszünk részt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!