Közélet

2009.02.22. 19:12

Heintz Tamás: A gyűlölködés aggasztó méreteket öltött

Gyertyákkal, mécsesekkel, fáklyákkal vonultak végig vasárnap este a kaposvári sétálóutcán a bűncselekmények áldozataira emlékezők. A mintegy 150-200 felvonuló Heintz Tamás országgyűlési képviselő (Fidesz-MPSZ) hívására jött el, hogy csendben, méltósággal gyertyát gyújtson.

Balassa Tamás

Hazánkban 1993 óta emlékezünk a világszerte egyre égetőbb gondot okozó erőszak áldozataira, miután az Európa Tanács 1990-ben ezen a napon tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját.

"Az elmúlt hetek, hónapok megdöbbentő erőszakos eseményei, a tolerancia hiánya és a gyűlölködés aggasztó méreteket öltött – mondta Heintz Tamás. – Habár a bestiális erőszak a legtöbbek személyes életét nem érinti, nem lehetünk közömbösek a jelenséggel szemben. Csak együtt, összekapaszkodva, megértéssel és elfogadással emelkedhet föl Magyarország. Vigyázzunk rá, vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra! Emlékezzünk csendben, méltósággal, egy hangos szó nélkül, hiszen ez a nap nem ünnep, ez a nap a csendes emlékezésé, méltósággal a szívekben." Így fogalmazott a képviselő rögtönzött megszólalásában, majd arra kérte a megjelenteket, a Kossuth-téri Szent István szobornál helyezzék el a mécseseiket.A békés felvonulásban idősek és fiatalok, gyermekes családok és unokáikkal érkező nyugdíjasok egyaránt részt vettek. A kaposvári közgyűlés polgári oldalának képviselői közül többen is részt vettek az eseményen, amit ugyanakkor semmiféle külsőségben nem terheltek politikai áthallások. A gyertyák szélborzolta fénye az államalapító szobránál nyugodott meg jelképesen, emlékeztetve a közelmúlt drámai aktualitásaira is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!