Közélet

2009.02.12. 14:45

Kamara: előnyben a hazai

– A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara (SKIK) vissza nem térítendő támogatással segíti tagjait – hangzott el a kamara csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Harsányi Miklós

Beszűkülő piacok, egyre nehezebbé váló hitelfelvétel, drámaian növekvő költségek – néhány súlyos probléma, amely a somogyi vállalkozók zömét nyomasztja. A gazdasági világválság kirobbanása óta rengeteg helyi cég szorult helyzetbe sodródott.– A SKIK idén is sokoldalú segítséget nyújt – hangoztatta Varga József elnök. Bejelentette: egységes csomagot dolgoztak ki, amely a tagság érdekét szolgálja.
Az elnökségi ülésen úgy döntöttek: a Széchenyi Kártya hitelszerződései keretében – a tavalyi három helyett – idén négy százalék kamattámogatást biztosítanak a tagságnak. Elhangzott: hét pontos támogatási programot dolgozott ki a SKIK. Külön forrást biztosítanak az üzleti internet és a weblapkészítéshez, s vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek azok a kamarai tagok, akik minőségbiztosítási rendszert alakítanak ki. Ezen kívül pályázatkészítéshez, a PR- és a reklámköltségekhez, illetve az üzleti utakhoz és a vásárlátogatásokhoz is kérhetnek támogatást.

– Előnyben a hazai! – ezzel a jelszóval a belföldi előállítású termékek vásárlására buzdít a kamara. Varga József aláhúzta: a beruházók figyelmét arra hívják fel, hogy a különféle áruk, cikkek és szolgáltatások beszerzésénél lehetőleg minél nagyobb lehetőséget biztosítsanak a helyi vállalkozók számára. Ez – fejtette ki – nem csak a megyében működő cégek túlélését és fejlődését segíti elő, hanem a növekvő iparűzési adó miatt az önkormányzatok számára is kedvező lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!