Közélet

2009.02.07. 08:08

Pizzából és tésztából soha nem elég

A kaposvári Gárdonyi Géza Általános Iskola konyhájában naponta több mint ötszáz adag ebédet készítenek; innen látják el a Bartók úti tagiskolát és a Madár utcai óvodát is.

(X)

– Jó két éve volt egy találkozónk a Süllős családdal, amelyen Szita Károly polgármester úr is részt vett – mondta Jakó Zoltán, a kaposvári Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója. – Akkor azt mondtam, hogy a Pensió 17 Kft.-nek nagyon nagy szerepe van az iskolák, intézmények életében. Ha ugyanis jó, ízletes az étel, akkor a gyerekek nem mennek haza. Ott maradnak délután is a napköziben, ami újabb pedagógus-álláshelyeket jelent(het).[caption id="" align="alignleft" width="273"] 25–30 százalékkal megnőtt a Gárdonyi iskolában a pedagógusok és a vendégétkezők száma
[/caption]Márpedig a felszolgált ételekkel semmi probléma; mind a gyermekek, mind pedig azok szüleinek az általános megelégedésére szolgál. Az pedig mindennél többet elárul az ételek minőségéről, hogy az idei tanévben jelentősen, mintegy 25–30 százalékkal megnőtt a Gárdonyi iskolában a pedagógusok és a vendégétkezők száma.

– A diákjaink körében egyértelműen a tészta a legnépszerűbb; pizzából például képtelenség lenne annyit csinálni, hogy maradjon – folytatta Jakó Zoltán igazgató. – Minden héten legalább egy alkalommal van valamilyen kelt tészta, pogácsa, míg gyümölcs hetente többször is kerül az asztalra. Mennek is rendesen repetázni a gyerekek... A teljes képhez tartozik, hogy Bőzsönyné Magdi személyében remek szakácsnőnk van, s az étlap összeállításába sem kell beleszólnunk. Az élelmezésvezetőnk, Bognár Gézáné ugyanis a gyermekek igényeit maximálisan figyelembe véve állítja össze a heti menüsorokat.

Tavaly novemberben két rangos iskolai rendezvénynek is jó házigazdája volt a Gárdonyi. Az EU-s nemzetközi konferencián – amelyen a magyarok mellett angol, spanyol, török és lengyel szakemberek vettek részt –, majd rá egy hétre a hagyományos iskolabálon is a Pensió 17 Kft. gondoskodott a jobbnál jobb falatokról.

Semmi gondunk a Pensió 17 Kft. szolgáltatásával: mind az ételek minősége, mind pedig a mennyisége megfelelő. Ha ne adj’ isten valamilyen probléma merülne fel, meg lehet velük beszélni, amit aztán orvosolnak. Egyszóval jól együtt lehet velük működni – mondta Göndörné Ulrich Erzsébet, a kaposvári Gárdonyi Géza Általános Iskola Bartók úti tagiskolájának a vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!