Közélet

2009.02.09. 15:36

Rendőrség: pályázat a cigány származású középiskolásoknak

Cigány származású diákoknak teremtenek tovább tanulási lehetőséget megyénkben. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság (SMRFK) a 2009-2010-es tanévre pályázatot hirdet cigány származású középiskolás tanulók tanulmányaik eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pályaválasztásának ösztönzésére.

Harsányi Miklós

A pályázaton való részvétel feltétele a magyar állampolgárság, büntetlen előélet, kifogástalan életvitel, egészségügyi alkalmasság, s 3-as vagy annál magasabb tanulmányi átlageredmény is.
– A pályázatot elnyerők számára az SMRFK támogatást biztosít a kollégiumi szállásköltség, a menzai étkezés, a ruhavásárlás és tankönyvvásárlás vonatkozásában – tájékoztatott Bíró Gábor rendőrségi szóvivő. – Továbbá a tanulmányi eredmény függvényében havonta pénzbeni juttatást nyújtanak számukra.A pályázati benyújtatás határideje 2009. március 20. A pályázat részleteiről az SMRFK humánigazgatási igazgatóság ad felvilágosítást. (tel.: 06-82-502-700/2285)

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a felsőoktatási intézmények nappali tagozatán jogi, igazgatási vagy gazdaságtudományi területen tanuló hallgatók részére írt ki támogatási pályázatot a rendőri pálya választásának ösztönzésére. A páláyzatokat 2009. március 20-ig lehet eljuttatni.
A pályázati feltételekkel kapcsolatban az ORFK humánigazgatási szolgálata nyújt felvilágosítást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!