Közélet

2009.04.02. 08:09

A MÁV feladta a balatoni vasúti közlekedést?

A balatoni vasúti helyzet volt az egyik központi téma a Balatoni Szövetség szerdai évadnyitó ülésén. A siófoki tanácskozáson elhangzott: mivel tavaly a tóparti önkormányzatok törekvése ellenére sem sikerült megállapodni a vasúttársasággal a balatoni állomásépületek és környékük rendben tartásáról, a szövetség újra megróbál egyezségre jutni a MÁV-val.

Kolumbán Tünde

Balázs Árpád, a szervezet elnöke arról számolt be, hogy a MÁV vezérigazgatójától írásos megkeresést kapott, hogy tárgyaljanak az állomások szolgáltatási színvonalának emeléséről.A vonatközlekedés kapcsán Simon Károly, a szövetség tiszteletbeli elnöke főként az északi part tekintetében gyalázatos menetrendről beszélt, hiszen onnan nincs közvetlen járat a fővárosba, de a tó déli partjáról is gyakran csak átszállással lehet eljutni Budapestre. – A MÁV mintha feladta volna a balatoni vasútközlekedést – jegyezte meg Balázs Árpád, aki szerint az utasszámzuhanás elsősorban abból adódik, hogy egy négytagú társaság olcsóbban jut el a magyar tengerhez autóval, mint vasúton.

Az ülésen Lázár János, a szervezet titkára arról számolt be, hogy a balatoni szúnyogirtásra idén 25 millió forintos központi forrás áll rendelkezésre.

Válaszolt a MÁV

A MÁV cikkünk nyomán közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, ebben kifejtik, hogy 2009. február 22-től menetrendi módosítás következtében a Balaton északi és déli partjára is közlekednek közvetlen, átszállás nélküli vonatok Budapestről.

A február 22-től bekövetkezett menetrendi változásokról a MÁV-START Zrt. sajtóközleményt adott ki, illetve megjelentette a honlapján.

A február 22-től bekövetkezett menetrendi változásokról a MÁV-START Zrt. sajtóközleményt adott ki, illetve megjelentette a honlapján. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!