Közélet

2009.04.03. 08:23

Eltűnt a pénz, fél éve csúszik a roma program

Egészségügyi szűrőprogram, gondozói hálózat, képzés, foglalkoztatás – ezeket tervezték. Ehhez képest ma azt kérdezik: hol van a pénz?

Varga Andrea

Ugyanis már tavaly szeptemberben be kellett volna indulnia a hálózatnak, amelyhez TÁMOP-program biztosít forrást – mindezt Bogdán Péter, a Somogy Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat kabinetvezetője mondta.
A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ a Roma Integráció Évtizede Program keretében roma munkaerő-piaci koordinátorokból álló hálózat létrehozását tervezi.Folyamatos, szakszerű információáramlást biztosító rendszert szeretnének kiépíteni. A hálózat célja, hogy minden kistérségben legyen egy-két koordinátor, akiknek feladata a kistérségekhez tartozó munkaügyi kirendeltségek munkájának segítése, a roma munkavállalók mozgósítása, motiválása a képzési és foglalkoztatási programokban való részvételre, valamint érdekeik képviselete.
– Nem tudunk mást tenni, várunk – mondta Bogdán Péter. Illetve, a leghátrányosabb helyzetű kistérségek számára kiírt program keretében, a százszázalékos prioritást élvező helyen, beterveztük ennek a hálózatnak a kiépítését Somogy három kistérségében: a barcsiban, a kadarkútiban és a csurgóiban.

A munkacsoport el is fogadta, most várjuk a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség döntését, hogy a konkrét megvalósítást is engedélyezik-e. Talán ezeken a helyeken megvalósulhat, ha már a teljes megyét lefedő program nem indulhatott el, annak ellenére, hogy már tavaly betervezték pénzügyileg, hároméves időtartamra. A hálózat alirodáit és a munkatársakat kijelöltük, adatbázisunk van, már holnaptól kezdődhetne a munka. Csak a pénz tűnt el valahol... 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!