Közélet

2009.04.21. 21:31

Felderítő akción az ifjak

Levegő-levegő rakétával is lőhettek a keddi toborzónapon a kaposvári diákok. Mások rögtönzött air-szoft bajnokságon bizonyították rátermettségüket.

Harsányi Miklós

A sikeres felderítő akció után megindulhatott a légicsapás – a diákpilóták körében tegnap talán a repülőgép-szimulációs bevetés aratta a legnagyobb sikert. Bravúros tudásukkal néhány fiatal kitűnt a mezőnyből.– Minden képzeletet felülmúlt az akció – jegyezte meg egy fiatal fiú, miközben egy F-16-os repülőgép pilótafülkéjét imitálta a számítógép. A fiatalember épp egy fontos földi célpontot mért be. – Lesz utánpótlás a seregben: bámulatosan ügyes némelyik fiatalember – szórta a dicsérő szavakat Dinya Miklós nyugállományú őrnagy, a megyei veterán repülő egyesület titkára.

A fiatalok kézről kézre adták a hatástalanított pisztolyt és a gépkarabélyt, néhányan egy géppuskát mustráltak. Ezalatt izgalmas verseny bontakozott ki az udvaron felállított sátorban. A lőpróbára jelentkezők éles lőszer helyett apró műanyag golyóval sorozták meg a céltáblát.

– Színvonalas volt a rendezvény, fantasztikusan jó a hangulat – áradozott Szigeti Zsolt, a kaposvári építőipari szakközépiskola másodéves diákja. A 18 éves Kocsis Gábor az Eötvös Lóránd műszaki szakközépben készül az érettségire, s legjobban a repülés kápráztatta el. Lehet, hogy pár éven belül a kaposvári toborzóirodán jelentkezik.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Sok somogyi fiatal választja hivatásként a haza szolgálatát
[/caption]
– Jelenleg gépjármű- és harcjármű vezetőket valamint katonai rendészeket vesz fel a honvédség – vázolta a pillanatnyi lehetőségeket Horváth Jenő százados. Fehér Gábor alezredes, a kaposvári toborzóiroda vezetője rámutatott: a mostani rendezvény sikere igazolja, hogy a honvédség és a katonai pálya iránt kiemelkedő az érdeklődés.
Mindezt jelzi a keddi nagy vendégjárás is. Gál Gyulánétól, a helyőrségi klub munkatársától tudjuk: hat kaposvári középiskolából több mint 140-en diák érkezett.

Iraki misszióban szolgált

Misszióban jártam címmel osztotta meg külföldi élményeit Mikos Henrietta, a kaposvári 64. Boconádi Szabó József logisztikai ezred zászlós. Okucaniban és Pristinában fél-fél évet töltött el, Irakban nyolc hónapot szolgált. Kátai Róbert százados, az ezred kommunikációs tisztje a katonai szervezet életét mutatta be.
Katonai kiállítás nyílt kedden a kaposvári Toldi Gimnáziumban. Makettek, kitüntetések, második világháborús tárgyakon kívül egyenruhákat is láthat a közönség. Tóth Barnabás gyűjteményéből nyílt tárlatot Lugosi Zoltán ezredes ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!