Közélet

2009.04.21. 19:30

Habsburg Ottó: minden magyarnak feladata van

A páratlan balatoni panorámával megáldott balatonlellei Kishegyen ebédelt kedden Habsburg Ottó, aki maga kérte, hogy találkozhasson a déli parti város vezetőivel.

Füleki Tímea

„Lelle pecsétjével”, az év bortermelőjének választott Konyári János Loliense borával pecsételte hétfői ebédjét Habsburg Ottó. A kilencvenhét esztendős politikust és közírót, a Páneurópai Unió tiszteletbeli elnökét, Balatonlelle díszpolgárát Kenéz István polgármester vezetésével fogadták a Kishegyen a település főbb tisztségviselői.– Nem először járok itt, mert ez a vidék sokat jelent Magyarországnak, nem csupán a remek borok miatt, hanem azért is, ami Varga Béla idejében itt az emigránsokkal történt – utalt az egykori boglári plébános nemzetközi tisztelettel övezett tevékenységére Habsburg Ottó, aki pontos számot ugyan nem említett, de azt elárulta: közel száz magyarországi településnek díszpolgára. Habsburg Ottó kifejtette: fiával, Habsburg Györggyel járja most az országot.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Habsburg Ottó: minden magyarnak küldetése van
[/caption]
– Végtelenül örülök, hogy megvan a folyamatosság a családban és György folytatja azt, amit én is tettem, amikor a kezdetektől fogva húsz éven át az Európai Parlament tagja voltam – mondta az elnök, aki úgy fogalmazott: örömmel tölti el, hogy fia ennyire lelkes magyar ember. Habsburg Ottó hozzátette: napjainkban minden magyar embernek megvan a feladata abban, hogy az ország érdekeit képviselje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!