Közélet

2009.04.16. 18:30

Már tíz euró is számít a kormánynak?

Rendkívüli testületi ülésen tárgyalták a marcali városatyák a fedett tanuszoda üzemeltetését. Belépett a PPP-konstrukció.

Vigmond Erika

Február közepéig próbaüzemben működött a tavaly augusztusban átadott tanuszoda. Ekkor kezdődtek a tárgyalások az üzemeltetési szerződés feltételeiről. A város megtartotta a teljes irányítási jogot, úgy, hogy közben nem sérült a PPP-konstrukció alapelve.

– Gyakorlatilag február 16-tól tizenöt évig tart az az időszak, amíg a magyar állam és a városi önkormányzat a PPP-konstrukció keretében részletekben kifizeti a tanuszoda költségeit a befektetőnek – mondta Sütő László polgármester. – Ennek végén, 2024-ben tíz euróért Marcali tulajdonába kerül, hiszen a kormány már most lemondott a város javára a tulajdonról, annak ellenére, hogy a bekerülési költség felét fizeti.

A működtetésre a magánbefektetőnek, a Hídépítő Zrt.-nek létre kellett hoznia egy projekttársaságot. Ez a Tanusz Kft., amely mind a négy somogyi – a marcali, a nagyatádi, a lengyeltóti és a tabi – uszodát működteti.– A társaság a működtetéshez alvállalkozót alkalmazhat, a mi esetünkben ez a városi fürdő – folytatta Sütő László. – Nagyjából ez azt jelenti, hogy a Tanusz Kft. fizet minden olyan közüzemi számlát, ami a működéshez szükséges: legyen az víz-, gáz-, áramdíj, szemétszállítás, vagy akár rágcsálóirtás. A városi fürdő feladatai közé tartozik amit, ha úgy vesszük az uszodába érkező lát: mint például van víz a medencékben, uszodamester, úszásoktató dolgozik.
Kisebb különbségekkel, de ez a kidolgozott konstrukció a PPP keretében épült másik három somogyi tanuszodánál is így működik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!