Közélet

2009.04.08. 10:21

Somogy TV már régiószerte

A megye legnagyobb, legtöbb helyen látható televíziója a Somogy tévé. S ma már az egyik legdinamikusabban fejlődő televízió is, hiszen átlépett a megyehatáron.

(X)

A Somogy TV mindössze három éve, 2006-ban kért vezetékes műsorszolgáltatói engedélyt. Ma pedig már az egész régióban, Baranyában és Tolna megyében is láthatók a műsorai. S nemcsak egy-egy rövid tudósítás erejéig, hanem a Somogy TV hosszabb lélegzetű produkcióit is rendszeresen élvezhetik a tolnai és a baranyai nézők is.

– Természetesen mi is tudósítunk országos televíziók híradóinak, de minőségi ugrást jelentett, amikor az önálló műsoraink kerültek az egész régió nézői elé - mondta Kresz László ügyvezető igazgató. – A Somogy TV életének legjelentősebb állomása volt, amikor tavaly a megyei közgyűlés úgy döntött, hogy kibővíti a televíziót. Az addig heti kétszer kétórányi műsort gyártó tévét igazi megyei televízióvá kellett alakítani, amely napi műsorokkal tájékoztatja a megye lakóit.Óriási vállalkozás volt ez, számos technikai akadályt is le kellett győzniük. A végeredmény, hogy ma már nemcsak valamennyi megyei nagy kábelhálózaton van jelen a Somogy TV, hanem az egész régióban is. És persze számos kistelepülésen is láthatók műsoraik.

– Ez talán fontosabb, mint a nagyvárosi jelenlétünk, mert azokra a somogyi kistelepülésekre mi visszük el egyedül az egész megye képes híreit – folytatta az ügyvezető. – Persze, a helyi televíziók nélkülözhetetlen együttműködésével. Mi olykor csak közvetítők vagyunk, de hiszem, hogy nem felesleges ez az integráló munka. S persze azért a kaposvári szerkesztőség is hozzátesz sokat a produkcióhoz, hiszen naponta legalább három stábunk forgat a megyében.
Újabb fontos állomás a televízió életében, hogy április elsejétől a Somogy TV a Supra Kft. teljes Balaton-parti hálózatán már 24 órában sugároz műsort.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Somogy TV már régiószerte
[/caption]
– Persze, ezek csak a mennyiségi változások – mondta Kresz László. – Ennél fontosabb, hogy minőségben valami újat próbáltunk hozni. Kezdődött azzal, hogy a méltán világhírű díszlettervező, Kentaur álmodta meg a stúdiónkat. Ő amellett, hogy a New York-i Broadway-n, Nyugat-Európa szinte valamennyi országában, a Távol-Keleten is dolgozott, családi kötődése miatt Somogy szerelmese, és ezért tartotta fontosnak, hogy a megye televíziójának átalakításában aktívan részt vegyen.

Folytatódott azzal, hogy a Somogy TV szerkesztői megpróbálják az országot is elhozni a megyébe. Nemcsak Somogy kiválóságait, közéleti embereit szólaltatják meg, hanem európai hírű vendégeket is meghívnak stúdiójukba.
Húsvéti meglepetéssel is kedveskedik nézőinek a Somogy TV. Az ünnepre időzítették a televízió honlapjának megújítását. – Küllemre európai színvonalú hírportált terveztek nekünk az Integranet munkatársai – folytatta Kresz László –, szeretném, ha tartalomban is állni tudnánk a versenyt.

A www.somogytv.hu honlapon természetesen újra nézhetők lesznek majd a tévé műsorai, és megtudhatják például azt is, hogy mit tegyen egy menyasszony, ha a nagy napra készül. Más ajándékkal is kedveskedik a Somogy TV a nézőinek. A megye televíziójának stábjai ezekben a napokban igyekeznek kameravégre kapni minél több úgynevezett „utca emberét”, s akit megszólaltatnak, az sorsoláson vehet részt.

S ha szerencsés, egy gondtalan hétvégét tölthet el a Puchner Kastélyszállóban. Ezért érdemes keresni a minden tekintetben megújult Somogy TV sárga-kék emblémás kameráit, bármerre is járnak munkatársai a megyében.

Át kell hangolni a készülékeket Kaposváron

A Somogy TV kaposvári nézői panaszolták, hogy több helyen rossz minőségben fogható a megye televíziójának adása. Az ok, hogy a ViDaNet hálózatán két frekvencián fogható a Somogy TV. Az egyiken rossz, a másikon nagyon jó minőségben. Ezért csak át kell hangolni készüléküket a 133.25 Mhz-re, és máris élvezhetik a műsort. A megye televíziójának műsora Somogy közel száz településén fogható.

ViDaNet  S 5-ös csatornán 18.00-20.30,  23.00-01.30 (ismétlés)
KaposNet S 8-as csatornán 19.00-21.00,  23.00-01.00 (ismétlés)
Kaposfüred O 5-ös csatornán 19.00-21.00,  23.00-01.00 (ismétlés)
Lát-Sat Kft. O 4-es csatornán 19.00-20.30
Supra UHF 35-ös csatornán
19.00-20.30, utána folyamatos ismétlés
Továbbá számos helyi, városi televízió csatornáján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!