Közélet

2009.04.25. 08:08

Taszár: válságban is érdeklődnek a befektetők

Izraeli, nigériai, olasz, orosz és osztrák befektetők érdeklődtek az elmúlt egy hónapban a taszári repülőtér hasznosítása iránt. Öten váltották ki a dokumentációt, és három ajánlat érkezett hazai és külföldi befektetőktől a pénteki határidőig.

Balassa Tamás

Kolber István országgyűlési képviselő, a taszári fejlesztés megbízottja arról tájékoztatott:  tizenkétszer tárgyaltak befektetőjelöltekkel. Megerősítették: a taszári repülőtér hosszú távú fejlesztését, és nemcsak megfelelő pénzügyi és szakmai hátteret, hanem a működést biztosító gazdasági környezetet is igényel.
– Az egész világra kiterjedő válsághelyzet ellenére van érdeklődés a repülőtér iránt, de a válság óvatossá tette a beruházókat – hangsúlyozta Kolber István. – Ennek ellenére pozitívan vélekednek a magyarországi befektetésekről, és egyben érdeklődéssel fogadják a repülőtérrel kapcsolatos európai uniós támogatási lehetőségeket is.A pályázatot egy hónapja írták ki, mivel az akkori három pályázat közül a repülőtér teljes hasznosítására nem volt megfelelő ajánlat. Egy harminchektáros részt a Kapos Busz Kft. vásárolt meg a területből kis szériás buszgyár és fejlesztő üzem részére, 4,3 milliárdos beruházást terveznek. Ez a tény kedvezően befolyásolta az érdeklődőket, emelte ki a megbízott.
A ma zárult határidő után az értékelő bizottság munkája kezdődik, javaslata alapján a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács hozza meg a döntést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!