Közélet

2009.06.10. 09:02

Ágyneműről terjedt át a tűz - lángokban a családi ház

Előbb az ágynemű gyulladt ki, s később egy családi ház két szobája kapott lángra Lengyeltótiban. Szerdára virradó éjjel ütött ki a tűz. Egy csaknem 160 négyzetméter alapterületű lengyeltóti ház két szobája égett.

Harsányi Miklós

– Az elsődleges adatok szerint miután lángra kapott az ágynemű, a tűz azonnal tovább terjedt más berendezési tárgyakra. Pintér Sándor, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese szerkesztőségünknek azt mondta: a lakók – két felnőtt – személy még időben hagyta el az épületet.A marcali tűzoltókon kívül riasztást kaptak a kaposváriak is. Sikerült megakadályozniuk a súlyosabb pusztítást, a kiérkező egységek ugyanis még egy PB-gázpalackot is kihoztak a lángoló épületből. Ezzel megakadályozták a robbanást.
– A becsült kár közel kétmillió forint – tette hozzá a katasztrófavédelmi ügyeletes. – A megmentett érték nyolcmillióra tehető.
Az egységek hajnali két óra után tértek vissza Marcaliba, illetve a megyeszékhelyre. A tűz keletkezésének okát vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!