Közélet

2009.06.30. 08:07

Baltával zúzták szét az autókat a tűzoltók

Mint a konzervdobozt, úgy vágtak szét roncsautókat a napokban a siófoki tűzoltók. Baleset szerencsére nem történt, a tűzoltók a roncsvágást gyakorolták a mentősökkel közösen.

Kolumbán Tünde

 – Azért tesztelték a tudásukat a kollégák, hogy egy balesetnél az autóban rekedt sérültet minél hamarabb ki tudják szabadítani. Egyben azt is kipróbálták, hogyan lehet a mentősökkel a leghatékonyabban együttműködni – mondta el Szipola Éva, a siófoki tűzoltóság munkatársa. Hozzátette: a lánglovagok forgalomból kivont járműveken tesztelhették tudásukat, így valós helyzeteket szimulálhattak. Felfordították, megrongálták, összezsugorították az autókat.– Az egyik autó tetejét, mint egy konzervdobozt, Force-baltával bontották ki a tűzoltók, hogy a sérültet alakító munkatársukat felülről ki tudják emelni, míg egy másik járműből hidraulikus nyomatóhengerrel szabadították ki a kollégát. Ezzel a szerszámmal egy alig hozzáférhető rést akár 1,5 méterre is szét lehet feszíteni – magyarázta Szipola Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!