Közélet

2009.06.04. 21:23

Elkerüli a 67-es út Füredet

Újabb öt kilométeren folytatódik a 67-es elkerülő út fejlesztése, amely ezzel 16 kilométerre nő. Csütörtökön a Kaposfüredet elkerülő szakasz alapkövét tették le.

SONLINE

Az elkerülő út teljes megépítése 2010 negyedik negyedévére várható. A 4,8 kilométeres elkerülő út az uniós előírásoknak megfelelően épül meg, 3,8 kilométeren kétszer egy, egy kilométeren kétszer két sávon. Az útépítés teljes költsége 5,4 milliárd forint. Kolber István, Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője azt mondta: a 67-es út építése egyike a komplex közlekedésfejlesztési beruházásoknak.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Több mint ötmilliárd forintba kerül öt kilométer
[/caption]
– Somogy megye az igazi nyertese az európai uniós fejlesztéseknek – mondta a sajtó képviselőinek csütörtökön a Kaposfüredet elkerülő út alapkövének letételekor Molnár Csaba, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter.– Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretein belül Somogyba 66 milliárd támogatási összeg jutott a különböző projektek megvalósítására – tette hozzá Molnár Csaba. – Ilyen az M7-es legutóbbi Balatonkeresztúr–Nagykanizsa szakasza, Marcali városközpontjának rehabilitációja, a térségi integrált központ kialakítása, a Kaposi Mór Oktató Kórház második körben is elfogadott 12 milliárd forintos fejlesztése. Mindez országos összehasonlításban is páratlan. Főként, ha figyelembe vesszük, hogy a nagy sztrádaberuházások ezen felüliek. A 67-es út fejlesztésének újabb szakaszához értünk, hiszen letettük a kaposfüredi elkerülő út alapkövét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!