Közélet

2009.06.09. 16:52

Ezt látni kell! Lányok, akik modellek lesznek - képek

Kaposvár először ad otthont a Venus Topmodell Nemzetközi Modellverseny döntőjének. Az immár negyedik alkalommal megrendezett verseny tétje nem más, mint, hogy a huszonnégy lányból ki lesz az a tíz, aki az olaszországi döntőben mérettetik meg. A modellverseny itteni döntőjének a Dorottya Hotel ad otthont június 13-án.

Czunyi Kata

A szerencsések közül öt lány egy egyhetes hajóutazáson vesz részt a Földközi-tengeren Franciaország, Spanyolország és Ciprus partjait is érintve. A másik öt döntős egy héttel később csatlakozik hozzájuk az Ischia-szigeten tartandó divatbemutatókra. Itt a lányok a divat szakemberei előtt mutatkozhatnak be, lehetőséget kapva arra, hogy akár a jövő szupermodelljei legyenek.– Ez nem egy szimpla szépségverseny, hanem arról szól, hogy a zsűri tagjai új tehetségeket fedezzenek fel a modellszakma számára – mondja Csendes Ildikó, a Fashion Arts Kft. ügyvezetője.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A 24 lányból ki lesz az a 10, aki az olaszországi döntőben mérettetik meg?
[/caption]
Csendes Ildikó terelgeti a lányokat, akik közül sokan egy teljesen új világba csöppennek. Vakuk villannak, kamera közelít és a média képviselői újabb és újabb kérdéseket tesznek fel. A lányok pedig készségesen és mosolyogva válaszolnak, mintha a fáradtság őket valahogy elkerülné. Pedig a modellek élete sem csak arról szól, hogy szép és különleges ruhákban végig sétáljanak a kifutón.

– Reggel öt órakor indultam, hogy a déli sajtótájékoztatóra ideérjek Kaposvárra. Komáromból jöttem, ami azért elég messze van busszal – magyarázza Bencsiková Noémi, a csapat egyetlen Szlovákiából érkezett tagja. – Szerencsésnek érzem magam, hiszen magyarnak is és szlováknak is vallhatom magam, mindkét helyen otthon érzem magam. A nyelvvel sincs gondom, mindkettőt anyanyelvi szinten beszélem.


Nagyobb térképre váltás

Noémi egyike annak a két lánynak, akik az idei csapatba már mondhatni, ismerősként tértek vissza. Szabó Kittivel, aki Pécsről nevezett be, tavaly sikerült kijutniuk Capri szigetére.
– Akkor még nem szerepelt ez a hajóút a programban, egyenesen a bemutatókra vittek minket júliusban – meséli Kitti. – Bécsből indult a repülő, azonban oda el is kellett jutnunk. A Pécs-Bécs távolság busszal igazán jó csapatépítőnek bizonyult, volt időnk beszélgetni, megismerkedni egymással.

A csapatból azonban nem ők az egyetlenek, akik már hozzászokhattak az állandó rohanáshoz a sminkes, a fodrász, a stylist és a fotózások között. Tavaly hárman is dobogós helyen állhattak egy dombóvári szépségversenyen. Szűcs Enikő a felnőtt kategóriában első helyezést ért el, az akkori tini kategóriában Vincze Viktória a harmadik és Specker Anita az első lett.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Őket látni kell!
[/caption]
Itt aztán tényleg lehet mondani a jól ismert frázisokat, hogy a zsűrinek nincs könnyű dolga, és hát nehéz döntés lesz. Az est fővédnökei Seffer István plasztikai sebészprofesszor és Kéki Zoltán Kaposvár város címzetes főjegyzője.

A rendezvényt számos Somogy megyei cég támogatja.

A lányok szépek, csinosak és persze izgatottak. Mindegyikük eljátszik a gondolattal, mi lenne, ha ő is a kiválasztottak közé kerülne. Egy új világ vár rájuk. A külföldi utazáson kívül még számos egyéb ajándék is vár majd a lányokra. Ők azonban biztosak abban, hogy már a kaposvári döntő is felejthetetlen élmény lesz mindannyiuk számára.
Persze a kisördög sosem alszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!