Közélet

2009.07.20. 13:11

A matuzsálemi korú Irma talán mégis túlélheti

Ha Balatonboglár kap támogatást, nem bontják el a magyar tenger első csavargőzösét.

Füleki Tímea

A Balaton Fejlesztési Tanács ígérete egy pályázatról az egyetlen reménysugár most arra, hogy megmenekülhessen a lebontástól Irma, a Balaton első csavargőzöse. Ez derült ki a balatonboglári kikötőben álló, balesetveszélyes állapotú hajó sorsáról a balatonboglári képviselő-testület ülésén.



Ismeretes, hogy a 137 éves műemlék hajó gyújtogatás áldozata lett tavasszal, belülről teljesen kiégett. A hajócsavart korábban ellopták.
A testület elé került dokumentáció szerint tíz-húszmillió forint közötti összeg a felújítás becsült költsége. További gondot jelent a helyreállítás után a megfelelő funkció biztosítása és a hajó őrzése. Ezek miatt merült fel, hogy Irma léte egyszer s mindenkorra múlt idő lesz. Kovács Miklós polgármester azonban arról számolt be: a Balaton Fejlesztési Tanács az előzetes információk alapján nem tartja kizártnak, hogy egy „csomagban” megoldható legyen a lezárt Gömbkilátó és a hajó felújításának támogatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!