Közélet

2009.07.04. 14:28

Amikor bebukik az all in - fél óra után zseton nélkül

Beszálltam, mert érdekelt. Harminc percig bírtam, na jó, csak huszonötig. Kiejtettek, csúnyán. Megtaláltuk és kipróbáltuk siófok legnépszerűbb pókerklubját. Az arcok nem kíméletesek a játékban, de azon kívül egy kifejezetten barátságos társaságot fedeztünk fel a Vitorlás utcában.

Vízisikló

Az otthoni pókerkészlet használatán, és néhány barát rendszeres alázása után arra bátorodtunk, hogy magasabb szintre emeljük tudásunk tesztelését. Siófokon több olyan vendéglátó-ipari egység is működik, amely pókerasztallal csalogatja be a szomjas vendégeket, de mi nem szerettünk volna mindjárt valami nagy hal szájában az elején kishalként végezni. Kisebb nyomozás után kiderült, Siófoknak van hivatalos póker klubja, ami bíróságon bejegyzett, törvényes keretek között, klubszerűen is működik.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Freeroll torna a Lucky Pub Poker Clubban
[/caption]
Kisebb protekció elfogadása után beszálltunk egy freeroll tornába. Kaptunk háromezer zsetont, és csak néztünk, mint Rozi a moziban. A szabályokkal tisztában voltunk, de arra nem számítottunk, hogy egy valóságos pókerasztalnál is érezhetjük magunkat online pókerközösségben. Olyan sebesen futottak a körök, hogy csak úgy szórtuk befelé a lapra a tíz percenként emelkedő vakot. Egy leosztást sikerült megfogni, egy dáma-ász jóval, de a többiek eldobták, így csak azt sikerült elérni, hogy nem mi estünk ki elsőnek. Külön eredmény, hogy másodiknak sem, de jó félóra játék után harmadik kiesőként, nem vettünk asztalhasználati jogot Lucky dollárért. A társak persze jót mulattak a bénaságon, de zsetonjaikat felhizlalva, elégedetten konstatálták, amikor elhúztuk közülük.Póker klub (Poker Club) a Vitorlás utcai Lucky Pub-ban működik. Az alapító Barna Gábor 2007-ben kezdte el szervezni a kártyás közösséget, amit egy súlyos, elhúzódó betegség tört meg egy évre, de az idén a társaság újult erővel vetette bele magát a szervezett játékba. Eddig csak zárt ajtók mögött működött a klub, de ettől a nyártól kezdve kinyitották az ajtókat, gyakorlatilag bárki játszhat náluk – még én is odakerültem, ugye –, csak egy regisztrációs űrlapot kell hozzá kitölteni. Ebben a 18 éves életkort a terem- és játékszabályzatot kell elfogadni.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Nem rossz lapok, de a többieknél mi lehet?
[/caption]
Amikor megpróbáltunk rájönni, miért kellett olyan gyorsan felkelnünk az asztaltól, ahol egyébként majdnem büntetést is kaptunk egy rossz időben elhelyezett vak miatt, Barna Gábor segített megérteni a lényeget. – Aki komolyabban szeretne pókerezni, annak nem árt előtte elolvasni néhány könyvet. Nagy játékosok erőteljes szakirodalmat hoztak össze néhány év alatt, amiből mindenképpen érdemes előbb csemegézni, aztán belefogni – mutatott rá a kezdők hiányosságára Barna Gábor. Sokan azt gondolják, ez csak szerencse, én azt hiszem a póker 80 százalékban tudás: matematika, pszichológia, stratégia, és 20 százalékban szerencse.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Itt a zseton, hol a zseton...
[/caption]
A Lucky Pub póker klubjában a tagok társadalmi munkában kezelik osztóként a lapokat és a zsetonokat. A klubba bárki beléphet, az éves tagdíj 5000 forint. A szinte sportegyesületként működő társaság ősztől nyílt, többfordulós versenybe kezd Siófokon.


Nagyobb térképre váltás

Az egész abból nőtte ki magát, hogy 2007-ben, egy másik vendéglátóegységben a Korda-féle televíziós közvetítések hatására elkezdtünk játszani – elevenítette fel Barna Gábor a kezdeteket. – Aztán azt vettük észre, hogy egyre többen vagyunk, már nem férünk el egy asztalnál. Innen egyenes út vezetett ahhoz, hogy megalakítsuk a saját kis klubunkat.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] 80 százalékban tudás
[/caption]
A siófoki póker klub egyébként nem csak szabályos játéklehetőséget biztosít, de baráti társaságoknak elszeparáltan saját tornák rendezését is biztosítja, sőt, ha valaki igényli, akkor oktatással, egy kis bevezetéssel meg is ízleltetik a pókert az érdeklődőkkel.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] 20 százalékban szerencse
[/caption]
A Vitorlás utcában minden este hétkor kezdődik a freeroll, azaz az ingyenes verseny, itt bárki kipróbálhatja magát. A pókerklubról ennél is több információt, illetve az őszre szerveződő Siófok Poker Open-ről a luckypub.extra.hu-n találhatnak. Csak jó tanácsként jegyezzük meg, az all in jól hangzik, de ha sokat, vagy többet szeretnénk játszani, kerüljük az elején a kifejezést!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!