Közélet

2009.07.07. 14:24

Árokban a kombájn, teljes útzár Barcs és Darány között

Teljes szélességében lezárták a 6-os utat Barcs és Darány között. Daránytól mintegy háromszáz méternyire egy kombájn az árokba borult.

Jakab Edit

 
Másfél órára lezárták a hatos utat, ahol egy kombájn borult az árokba. A nagypeterdi mezőgazdasági vállalat 40 millió forint értékű traktora Daránytól Barcs felé haladt, amikor a jobb oldalán a laza és keskeny útpadka megsüllyedt. A gép ekkor belehajtott az árokba és teljes egészében a jobb oldalára fordult. Közben gázolaj és hajtóműolaj szivárgott belőle, amely a helyszínre érkező szakértők szerint akár balesetveszélyessé is válhatott volna, ha az útra kerül.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Három traktor állította fe a kombájn
[/caption]Nagyobb térképre váltás

- A rendőrök mindkét oldalról lezárták az utat, mi pedig egy gépjárműfecskendővel vonultunk a helyszínre – tájékoztatott Tamás Csaba, tűzoltóparancsnok-helyettes. – A kombájn három traktorral sikerült felállítani, ezután vontattuk ki az árokból. Biztosítottuk a felborulás elleni védelmet, megszüntettük az olajfolyást és szükség esetén sugárvédelmet is bevetettünk volna, hiszen ha belobban az olaj, ezt el tudjuk oltani.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Másfél órán át tartott a mentés
[/caption]

A kivontatást nehezítette, hogy a kombájn fékei a művelet közben még fogtak, és miután újra a betonra ért, azután sem lehetett beindítani. Egy traktor az út melletti Ősborókásba húzta, így elindulhatott a közlekedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!