Közélet

2009.07.13. 19:20

Az államtitkár fényt lát az alagút végén

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára, Simon Gábor a felzárkóztatásról és a határon átnyúló kapcsolati lehetőségekről értekezett a barcsi vezetőkkel, a kistérség polgármestereivel, valamint a nagyobb vállalkozások igazgatóival.

Jeki Gabriella

– A recesszió közepette kell talpon maradnunk; az egyik legérzékenyebb terület a foglalkoztatás – mondta Simon Gábor a „Válságkezelés és a térség foglalkoztatás-politikai helyzete” címmel hirdetett sajtótájékoztatón. – Jó hír, hogy hosszú idő óta ez év júliusában végre csökkent a dél-dunántúli régióban a regisztrált álláskeresők száma, mintegy 3 százalékkal. Ez azt mutatja, hogy látszik az alagút végén a fény.Simon Gábor szerint ebben nagy segítséget biztosítottak a térségben indult munkahelymegőrző programok. A régióban 226 ilyen támogatási igényt nyújtottak be, melyből a minisztérium 73-at támogatott, közel félmilliárd forint értékben – ezzel 2300 ember jut a jövőben is biztos megélhetéshez. A sajtótájékoztatón elhangzott: ugyanilyen fontos a távmunka, amely tíz pályázattal 22 munkahelyet teremt, 14 millió forint összegben.

– A barcsi térségben a válság miatt dinamikus romlás nem történt a munkaerőpiacon, április óta egyre jobb helyzet – hangsúlyozta Brebán Valéria, a Dél-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója. – Ám jelenleg is igen magas, 27 százalékos az állástalanok aránya, ami az országos átlagnak a kétszerese.
Simon Gábor államtitkár egész napos látogatásán ellátogatott a Szociális Központba is, ahol a 20 éves intézmény emléktábláját avatta fel.

Címkék#barcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!