Közélet

2009.07.09. 15:37

MSZP: minden demokratikus párt határolódjon el a Jobbiktól

Az MSZP kaposvári szervezete sajtótájékoztatón kérte a magyarországi demokratikus pártok képviselőt, hogy nyíltan határolódjanak el az antiszemita eszméket hirdető szerveződésektól, többek között a Jobbiktól is.

Meiszterics Eszter

– Sajnálatos, hogy Kaposváron az MSZP-n kívül semelyik politikai párt nem vett részt a holokauszt 65. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen - jelentette ki Hoffmann-né Hetesi Noémi, az MSZP városi elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.
– Az utóbbi pár nap eseményei, akár a Magyar Gárda tagjainak zavargása július 4-én Budapesten, majd egy zsidó férfi megverése szerdán mind azt mutatják, hogy az előítéletek a magyar társadalomban jelen vannak – mondta a tájékoztatón a szocialista városi képviselő.A városi elnök épp ezért egységes fellépést szorgalmaz, mert mint mondta: minden  demokratikus pártnak kötelessége élesen elhatárolódni a nyíltan antiszemita, náci eszméket hirdető csoportosulásoktól, többek között a Jobbiktól is.

– Ma minden tizedik magyar úgy gondolja, hogy a holokausztot a zsidók találták ki, s a náci népirtás tagadóinak száma folyamatosan növekszik – hangzott el. Hatvanöt évvel ezelőtt háromezer kaposvárit deportáltak, az akkori lakosság tíz százalékát. Hoffmann-né Hetesi Noémi szerint törvényi szabályozásra lenne szükség, de ez nem elég, együttesen kell elutasítani a szélsőséges csoportosulások eszméit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!