Közélet

2009.07.30. 10:54

Ötödével kevesebb magyar megy az Adriára az idén

Nagy a forgalom a letenyei határátkelőn, de tavalyhoz képest sokkal kevesebb magyar célozza meg az Adriát.

Varga Andrea

Letenye felé veszi az irányt sok, Adriára induló somogyi turista. Csurgó és Marcali térségéből, a Balaton-partról utazók leginkább ezt az átkelőhelyet választják. Beindult az idegenforgalmi szezon, mint azt Kővágó Károly határforgalmi kirendeltségvezetőtől megtudtuk. 

A kirendeltségvezető elmondta: összehasonlítva 2008 júliusával az adatokat, az idei júliusban – noha még nem is ért véget a hónap – többen fordultak meg a határátkelőhelyen. Letenyét összesen 712 649-en választották, ebből 200 467 a magyar.A személyforgalom két százalékkal nőtt, a járműveké három százalékkal. Érdekes átrendeződés a személyforgalomban: 21 százalékkal kevesebb a magyar és fele a horvát turista a tavalyinak. Viszont jóval több a szlovák, a cseh állampolgár, és 48 százalékkal több a lengyel. A járműforgalom érdekessége, hogy több a személygépkocsi, míg a buszoké negyvenszázalékos csökkenést mutat.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!