Közélet

2009.07.13. 18:45

Siófoki plázasztori: elfogyott a város türelme

Hátrébb a palánkokkal! A siófoki pláza kivitelezői ultimátumot kaptak a siófoki önkormányzattól. Hétfőig bontaniuk kellett – s hétfőn bontottak is.

Kolumbán Tünde

A plázaépítőknek hátrébb kellett telepíteni a Fő utcára néző palánksort, de nem ez az első alkalom, hogy a város visszaparancsolta a munkagödröt takaró kordont. Az önkormányzat áprilisban már felmondta a közterület-használati engedélyt, akkor azonban megegyezés született, így a kivitelező csak egy kisebb részt adott vissza parkolónak.

– A beruházónak érvényes építési engedélye van, de a területen hónapok óta nem folyik építkezéssel kapcsolatos tevékenység, kivéve a talajvízsüllyesztést, amely a továbbépítés lehetőségét lebegteti az érdeklődők előtt – közölte Nagy István, a városháza sajtóreferense. Nagy István hozzátette: A palánkokat a nyár elején gyerekrajzokkal próbálták színesíteni, hogy azokkal oldják a belváros képének lehangoló látványát.A rajzokat azonban a múlt héten ismeretlenek az egyik siófoki szórakozóhely plakátjaival fedték le, amelyek a város szerint közszemérem sértőek voltak. Az önkormányzat türelme ekkor fogyott el végleg, ezért is kapott ultimátumot a kivitelező arra, hogy helyezzék vissza a palánksort a telekhatár közelébe, és szabadítsák fel a közterületet.

– Kaptunk egy levelet a polgármestertől, hogy nincs kompromisszum. Megegyeztünk az önkormányzattal, és nekiláttunk a palánk bontásnak, csütörtök estére átadjuk a területet – mondta Milbich András, a kivitelező cég projektvezetője, aki azt ígérte, hogy használhatóvá teszik az eddig felvonulási területként funkcionált parkoló egy részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!