Közélet

2009.07.04. 08:52

Somogyi jegyzők a törvényesség helyreállításáért

Somogy megye jegyzői felhívással fordulnak a mindenkori hatalom gyakorlóihoz a magyar közigazgatási szabályozás gyengeségei, elégtelenségei láttán.

Márkus Kata

A Jegyzők Országos Szövetsége (JOSZ) Somogy megyei intézőbizottsága által megfogalmazott levélben többek közt arra hívják föl a figyelmet, hogy teremtsenek kiszámítható, stabil jogrendszert és pénzügyi szabályozórendszert.Állítsák helyre az önkormányzati rendszer törvényességi ellenőrzését. Teremtsék meg az általános és egységes elektronikus ügyintézés és az önkormányzati, valamint államigazgatási alkalmazások feltételrendszerét. Állítsák vissza a köztisztviselők kiszámítható előmeneteli rendszerét, és biztosítsák a keresetek értékállóságát.

Az európai uniós pályázatok bürokratikus és pazarló rendszerét számolják fel, ezzel párhuzamosan a közbeszerzések rendszerét egyszerűsítsék. Alakítsák ki az önkormányzati és körzetközponti igazgatás egységes területi illetékességi rendszerét.

Márkus Kata -->

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!