Közélet

2009.07.04. 17:35

Több száz bikinis lány tombolt egyszerre a Balatonban

Csokoládéban birkóztak a lányok, levasaltatták a felesleges párnácskákat fenéktájról és bikiniben, nem csak mellesleg, világrekordra is készültek Siófokon. A Coke Clubon készült volna el a világ legtöbb bikinis lányát ábrázoló fotója. Sajnos nem sikerült!

Vízisikló

Magyarország egyik legnagyobb női magazinja szervezte Siófokra a Gunniess-kísérletet, a dolog szépséghibája csak annyi volt, hogy a lap belgrádi kiadása hasonló akcióval készült szombat este, mert Szerbiában az eredetileg meghirdetetett időpontban az eső miatt nem próbálkozhattak sikerrel. A csúcsot 1823 lány tombolását megörökítve egy orosz rekord tartja, és ezt Siófokon, bármennyire is szerettük volna, nem sikerült megdönteni.

A délután egy órára megszervezett siófoki kísérlet nehezen indult, bár Sabján Johannától, a magazin főszerkesztőjétől megtudtuk: előzetesen több száz lány regisztrált az interneten. A szervezők délután háromra csúsztatták el a hivatalos kísérletet. Rezgett a léc, és ezt abból is érezhettük, hogy a szervezők a regisztrációs határidő után hostess csapatot küldtek szét a parton, hogy minél többen belekerüljenek az öt, szalaggal formázott betűbe.A szombat tulajdonképp a nőkről és a nők igényeiről szólt a Coke Club homokján. Számolhatatlanul sok gyártó igyekezte megmutatni saját termékét a jeles kísérletet kihasználva. A vibrációs masszázseszköztől a nem kívánatos szőrzetek eltávolítására kifejlesztett kínzóeszközökön át a naptejig mindent megtalálhattunk. Azon meg sem lepődtünk, hogy az édesszájú hölgyek csokiban birkózhattak egymással.

Kovács Áron, a televíziós műsorvezető folyamatosan lendületben tartotta a nagyszabású rendezvény szálait a színpadon. Ebbe belefért, hogy sikítós szavazást rendezett a klubon. Ily módon sikerült kiválasztani a legnagyobb felületű és a legkisebb takarással rendelkező fürdőruhát, de Áronnak sikerült megtalálnia a legszőkébb szépséget is a parton.
A tangák jórészt eltűntek a balatoni strandokról, de mint Sabján Johanna elmondta: 2009-ben már nem dominál semmi, a sokszínűség teszi széppé a fürdőruhákat a nőkön. – Azt hiszem, a legfontosabb az, hogy mindenki megtalálja azt a bikinit, fürdőruhát, amelyikben a legjobban érzi magát és nem feszélyezi. Szerencsére a magyarországi piac már minden igényt ki tud elégíteni, ezért kifejezetten szépen mutattak az igényes magyar hölgyek a világrekordot érő fotónkon – kalauzolt el minket a trendek világába a főszerkesztő.
Persze azt is tudomásul kellett vennünk, hogy a férfiakat sokkal inkább érdekli a női fürdőruha tartalma, mintsem az, hogy milyen nadrágban – urambocsá’ – fecskében virítanak a strandokon.

A világrekord-kísérleten a magyar szinkronúszó válogatott négy tagja is tiszteletét tette. A lányok, akik közül többen egyetemre járnak a napi kilenc órás edzésmunka mellett, igazán felrázták a hangulatot bemutatójukkal a Coke Club 120 centiméteres medencéjében.
Kovács Áron kérdésére például azt is megtudhattuk tőlük, hogy a vízben mindig tökéletesen keményedő frizura étkezési zselatinnak köszönhető, mert a hajfixálók ilyen mozgás mellett labdába sem rúghatnak a medence vízében.

A bikinis világrekord-kísérletben Balázs Árpád, Siófok polgármestere is részt vállalt, igaz csak közvetetten, hiszen felesége fürdőruhában rákerült a megörökített csúcsfotóra. – Direkt a rendezvényre jöttünk – mondta Balázs Árpád, miután bátorkodtunk odasettenkedni néhány kérdés erejéig a Balatonból frissen kilépő városvezetőhöz.  – Örülök, hogy végre az időjárás is megkegyelmezett ennek a kísérletnek, mert eddig nem sok jóval kecsegtetett minket. Véleményem szerint kifejezetten jó, hogy Siófok és a Coke Club egy ilyen nemzetközi esemény részese lehet, mi minden ilyenben, ami a város jó hírét viszi, szívesen veszünk részt – tette hozzá Balázs Árpád. Balázs Árpád egyébként nem pihen sokat a nyáron, de gyakorta megfordul a strandon munka után családjával. Balázs Árpád azt is elárulta, hogy családja minden évben egy hétre valahol Európa más országában is eltölt egy hetet a pihenés jegyében.

A kísérlet azonban csak kísérlet maradt. A bikinis, vállalkozó kedvű lányok és asszonyok negyed óra alatt beértek a magazin öt jellegzetes betűjét formáló szalagok közé és ekkor még csak 672 főt mutatott a kivetítőn a számláló. A helyzeten némileg javított, hogy két fitness-guru is vízi tornával rázta fel a résztvevőket. De sajnos ez is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy megvalósuljon az álom. A mutató – a rekordot helikopterről rögzítő kamerák érkezéséig – 766-ra kúszott fel, de ez jócskán elmarad a korábbi világrekordtól. Ha azonban azt vesszük, hogy szerintünk ennyi bikinis lány még nem táncolt egyszerre vízben, akkor csak módosítani kell a Guinness-nevezésen!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!